tisdag 29 augusti 2017

Kvinnor som blir misshandlade

Sidan riktar sig till kvinnor som har blivit misshandlade av en man. Därför benämns misshandlaren som ”man” och den som blivit misshandlad som ” kvinna ”. Varningstecken har valt att rikta sig till kvinnor som blir misshandlade av en man, eftersom det är just där Varningstecken har sin kunskap. Hjälp för misshandlade kvinnor.


VAD kan man göra för att hjälpa kvinnor som blir misshandlade ? Först måste man förstå vad de går igenom.

Ofta utsätts de inte bara för fysisk misshandel, utan också för verbala hot och skrämselangrepp. Syftet är att få dem att känna sig värdelösa och hjälplösa. Den som blivit verbalt misshandlad under en längre tid är ofta osäker på om hon blir misshandlad eller ej. Detta kommer av att misshandlaren fått henne att tvivla på hennes egna känslor och upplevelser, och att hon kommit att känna att misshandeln är hennes eget fel.


Det kännetecknas också av upprepade minnen, flashbacks, av det som hänt – vilket kan leda till att man börjar undvika allt som påminner om det som hänt. Bland kvinnor , och män, som utsatts för våld är mag- och tarmproblem mer än dubbelt så vanligt som hos resten av befolkningen. Polisens uppgifter om misshandeln av de två kvinnorna är än så länge knapphändiga.


Men av de första uppgifterna framgår att två kvinnor blivit misshandlade på eftermiddagen efter att ha åkt samma buss som två yngre män och två flickor. En av de misshandlade kvinnorna berättar för Kvällsposten om vad hon och hennes kamrat upplevde.

Partnern kontaktar henne med tätare mellanrum än vad som kan anses rimligt. Kanske också hämtar henne ofta från jobbet eller när hon deltar i sociala sammankomster. Hur hjälper jag en kvinna som kanske blir misshandlad ? Prata direkt med kvinnan om du misstänker att hon blir utsatt för misshandel av sin partner.


Ring polisen och försök anmäla att du blir misshandlad i hemmet. Du kommer med största sannolikhet att själv bli arresterad och troligtvis åtalad för grov kvinnofridskränkning eftersom din partner kommer att använda hela statens enorma stödsystem för misshandlade kvinnor för att hämnas. Det finns i dag en skam hos många män att berätta om sin svåra situation, en rädsla att omgivningen inte ska ta dem på allvar och undra varför de inte lyckas försvara sig.


En kamp mot fördomar och mansnormer, som att de inte är riktiga män som blir misshandlade av sin partner. Vi som träffar de här männen ser att våldet bygger. På detta sätt försätter narcissister andra i en vanmaktställning. Man anklagas och straffas för ett ogrundat eller outtalat brott samtidigt som man förvägras rätten att bli hörd.


Yngre män som blir misshandlade blir det oftast offentligt av personer de inte känner alls eller känner väl, medan kvinnor som blir misshandlade oftast blir det av en person hon har eller har haft en kärleksrelation med. All misshandel, psykisk eller fysisk, är brottslig, men det är stora variationer i världen på hur man ser på. Bland de personer som blev utsatta för grov misshandel uppgav 2procent av kvinnorna och procent av männen att de uppsökte, eller hade behövt uppsöka, en läkare, sjuksköterska eller tandläkare.


Och ”Utsatta kvinnor har ofta sämre ekonomiska förutsättningar än kvinnor som inte blivit utsatta. Hur många kvinnor är registrerade? Stämmer det för dig som blivit misshandlad ? Jag tyckte det var total bullshit när jag hörde det, var då i ett förhållande med en som misshandlade mig - man dras väl till nån som är så olik den som misshandlar som möjligt?


Fel hade jag, fastnade för en ny kille som sen började slå mig och blev lika fast.

I mitten av juli blev Marina Svenningsson, 4 och hennes hund Rosa överfallna och misshandlade när det gick en promenad längs Göta Älv. Om kvinnan som misshandlas gör motstånd och inte upplever sig som maktlös finns det risk att hon inte ser sig själv som misshandlad. En ytterligare förklaring är att det för de flesta kvinnor är mycket plågsamt att definiera sig själva som misshandlade , vilket kan vara en orsak till att även kvinnor som har blivit utsatta för mycket.


Efter att ha haft en diskussion idag med en kvinna så förstår jag mer varför kvinnor som lämnat sina misshandlade män blir ensamma och misstrodda bättre. När kvinnor som uttalar sig vara för systerskapet, för feminism och vill krossa patriarkatet skyller på att misshandeln var ändå något som skedde i relationen. Sverigedemokraten Anna Hagwall från Rättvik anser att misshandlade kvinnor gnäller för mycket. I en intervju med PDalarna ifrågasätter hon varför kvinnor som blir slagna inte lämnar våldsamma män.


Det är ingen som tvingar kvinnor att stanna kvar i en sådan relation, säger hon. Våld mot kvinnor i nära relationer I de parrelationer där våld förekommer finns våldet sällan med från början. Dessa relationer börjar precis som de flesta andra med förälskelse.


Den kan till och med vara mer passionerad än vanligt eftersom den våldsamme mannen ofta uppvaktar kvinnan intensivt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg