tisdag 8 augusti 2017

Brännskada huskur

Brännskada huskur

Behandling av mindre brännskador. Det första du behöver göra är att ta bort allt som är i vägen vid det drabbade området, så som kläder eller smycken eller något som kan störa hanteringen av brännskadan. Nästa steg är att blötlägga eller applicera is på brännskadan för att stilla den brännande känslan. Vinäger är en annan uråldrig huskur som har stått emot tidens tand. Här är några tips mot brännskador : - Skölj med ljummet vatten minst minuter.


Ta inte iskallt vatten, då kan man få köldskador i stället! Om det är ett barn som bränt sig på handen kan man fylla en bunke med vatten och lägga i lite leksaker så blir det lite roligare för barnet att hålla kvar handen där. Brännskada huskur Vad du ska göra om du drabbas av en brännskada. Om du drabbas av en första gradens brännskada kan du använda dessa huskurer för att lindra det.


Jag har för tre timmar sedan brännt två av mina fingrar och jag står inte riktigt ut längre. Just det, av en händelse fick jag för mig att läsa på Inotyol-tuben vad man kan ha den till - och den kan man använda på brännskador Tror faktiskt den är väldigt bra för det eftersom det blir en tjock, fet hinna av den! Brännässlor är både nyttigt, gott och användbart. Men att bränna sig på dem är ganska jobbigt.


Här är knepet som faktiskt fungerar mot svedan! Detta funkar: ta den vita hinnan inuti äggskalet och lägg på brännskadan. Lite petigt men det läker garanterat snabbt. Vet du vad man ska göra efter en brännskada ? Brännskador kan vara lindriga till allvarliga, och till och med dödliga. Det är därför det är så viktigt att ha grundläggande kunskaper om hur man behandlar olika typer av brännskador och vad man gör om olyckan är framme.


Vinägern återställer pH-balansen i hårbotten och minskar tillväxten av den jästliknande svamp som orsakar mjäll. Trots utseendeskillnaderna från dessa brännskador så är de alla bränskador dock så kan man få dessa brännskador i olika grader som det klassificeras inom. Det finns första, andra och tredjegradens brännskada och detta klassificeringssystems syfte är att snabbt kunna visa allvarlighets skillnaden mellan de olike brännskadorna. Stoppa rå lök i örat när det värker!


Hälsa bjuder på några av de bästa. Nästa gång du ska sitta länge på vägarna – ta med dig en citron att suga på, det håller magen lugn. Huskur 8: Mot åksjuka. Du kan också prova att äta salt, ingefära eller att sätta ett plåster tvärs över naveln.


Trött, stressad och orolig? Be en kompis massera dig mellan skulderbladen. Barnet har brännskador över hela kroppen! Då tar sjuksköterskan ett foto som chockar ALLA!


Förfärad mamma hittar dotterns sovrum på internet för tusentals att se på! Nu varnas andra föräldrar! Nummer kommer att CHOCKA dig! Detta är hur man organiserar ett oförglömlig frieri! Om du, efter att brännskadan lagt sig, ska sola igen tänk då på: Undvik solens starkaste timmar mellan och 15.


Smörj in dig regelbundet. Helst varannan timme och med hög solskyddsfaktor. Om du får soleksem, blåsor eller om den skadade hudens område är större än din handflata bör du dock uppsöka läkare.


Det kan ha hänt när man var liten och lekte med lågan på stearinljusen, när man lagat mat och spillt något varmt på sig eller vart på semester och helt enkelt blivit solbränd. En annan huskur som jag lärt mig av farmor, är att om man bränt sig ska man smörja brännskadan med äggvita så fort som möjligt. Smärtan lindras då, men återkommer efter en stund.


Då får man smörja igen. Kladdigt är det med äggvita, men det har hjälpt mig och många andra vid olyckor. Skadan kan täckas på flera sätt. Enklast är med ett stycke rent bomullstyg, exempelvis en handduk eller örngott.


Brännskada huskur

Brända områden på händer eller fötter kan täckas med en plastpåse eller lite plastfolie av typ gladpack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg