torsdag 10 augusti 2017

Familjerådgivning hjälpte oss

Till oss kommer par som behöver hjälp och stöd att hitta tillbaka till närhet, förtroende och trygghet. Till familjerådgivningen kommer också par som är i separation eller som funderar på att gå skilda vägar. Familjerådgivning leder oftast till förändringar och bestående resultat. Men ju längre ni väntar med att söka hjälp desto svårare blir det att reda ut problem.


Därför är det bra att söka hjälp så tidigt som möjligt.

Du eller ni som besöker oss kan få möjlighet till flera samtal med en och samma familjerådgivare för att få en god kontinuitet. Ett alternativ är ett engångssamtal, som kan arrangeras med ganska kort varsel. Ambitionen är då att kunna erbjuda en tid inom en vecka.


Med oss kan du prata om svåra och privata saker på ett tryggt sätt. Vi har en sekretess som innebär att inga uppgifter sprids. Du behöver inget så kallat biståndsbeslut för att komma till oss.


All kontakt med familjerådgivningen sker frivilligt, utan registrering och vi för inga journaler.

Vi har ingen telefontid från måndag december till måndag januari. Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem. Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan.


Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling. Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats. Då kan vi på familjerådgivningen hjälpa er att komma vidare och genom samtal medverka till bearbetning av samlevnadsproblem och konflikter.


Blanketten postas eller e-postas till er efter att ni tagit kontakt med oss. För att komma till oss , önskar vi att ni fyller i en anmälningsblankett. Behöver ni hjälp med relationen? Kommunen erbjuder familjerådgivning för par och familjer.


Vi har telefontider på måndagar och onsdagar kl 11. Vi tar emot par som bor i Huddinge, Botkyrka, Salems och Nynäshamns kommuner, oavsett sexuell läggning och samlevnadsform. Det din man inte verkar förstå men som kan vara till stor hjälp för dig är att familjerådgivningen kan hjälpa er att avsluta ert förhållande på ett snyggt sätt.


Så jag tycker att du ska vara tydlig med rådgivarna om att du vill avsluta och varför, se det som en väg ut helt enkelt. Ni kan också söka hjälp på familjerådgivningen i förebyggande syfte.

Den kan bli till vägledning, till exempel när man befinner sig i en separationskris. Exempel på anledningar att söka hjälp. Alla är välkomna att få hjälp av familjerådgivarna. Du bokar tid för nybesök genom att kontakta oss på våra telefontider. Du som bor i Falu kommun ringer till Falu kommuns familjerådgivning för att få information, råd eller komma på samtal.


Vi ställer några frågor för att få en första bild av vad du önskar få hjälp me hur angeläget det är och vem eller vilka som ska komma på första samtalet. Ni som är vuxna och har problem i parrelationen kan vända er till oss. Separerade par som vill samtala om sin relation är också välkomna hit.


Problem i ett parförhållande eller i andra nära relationer kan få destruktiva följer. När ni önskar en förändring och vill bryta vardagsmönstret finns familjerådgivning som hjälp och stöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg