torsdag 21 juni 2018

Text till någon som slutar på jobbet

Omdöme, intyg, betyg - vad du kan begära när du slutar ST. När du slutar på jobbet finns två papper som kan vara värda att du frågar efter: ett arbetsgivarintyg och arbetsbetyg. Det är du som är skyldig att lämna in intyget till akassan och som har laglig rätt att få intyget. Jag undrar om det är någon som kan hjälpa mig med en text till ett kort. Gärna en dikt, eller rim.


Att gå till jobbet är inte alltid det roligaste, men denna lista är!

Kolla in dessa roliga citat om jobb som både kan ge dig ett gott skratt och lite. Att det blir personligt kan nog inte undvikas och det sätter samtidigt din prägel på texten. Men varför inte: “En härlig arbetskamrat har nu fått förmånen att njuta mer av sin fritid. Vi kollegor tackar för alla fantastiska år tillsammans, vi kommer sakna dig men önskar dig samtidigt lycka till i din nya härliga tillvaro!


Och så är du ju så duktig på ditt jobb ! Nu ska du flytta till en annan sta men vi hoppas att du kommer och hälsar på. Vi har köpt blommor till dig. Lycka till med det nya jobbet !

Han eller hon ska sluta. Skriv stödord eller meningar. Ska du hålla tal till någon som avslutar sitt yrkesliv? Att rimma på pensionera, pensionär eller pension får massor av rimförslag i rimlexikon på nätet! Pensionera får t ex mer än 6förslag.


Feed för att följa kommentarerna: RSS 2. Grattis till -dikter, Nytt jobb. Arbeta hårt till sista stund. Hur du än vill undvika det, så kommer folk att prata om dig när du har lämnat företaget.


De kommer förmodligen att anklaga dig för saker som du inte hade något att göra med. Tänk hur skönt det skulle vara om någon kom till din undsättning och försvarade dig även efter att du är borta. Du ska sluta så snyggt som möjligt. Du har stor nytta av att inse det. Se avslutet som en process som du ska jobba dig igenom för att komma fulladdad med positiv energi till nya jobbet.


På mötet ska man fokusera på det som varit positivt med jobbet , vad du som individ tillfört och vilka dina styrkor är. Att sluta snyggt är en mental resa. De som vågat ta ett sådant initiativ känner att de kan gå vidare med ny tillförsikt.


Som kollega till någon som mist jobbet gäller det att uppträda så naturligt som möjligt, att lyssna, visa respekt och förståelse.

Denna text är ett tacktal från födelsedagsbarnet i ”rynkåldern” till den uppvaktande släkten och vännerna. Talaren, som är naturälskare, uttrycker sin uppskattning för sina nära och kära på ett lättsamt och skojigt sätt, och använder sig av beskrivningar som för tankarna till skog och mark. Till stor del för att du måste bjuda på tårta.


Att ni med en blick kan kolla på varandra, veta exakt vad den andra tänker och börja asgarva åt er chef. Ska du fått i uppgift att säga något fint till en kollega eller ska du skriva ett tal till någon på jobbet ? Se vad du borde få sagt här! När någon slutar av egen fri vilja brukar vi på vårt jobb för det mesta göra en insamling till en present.


Till årsskiftet slutar vår arbetskamrat och vi vill ju gärna ge henne något. Men kan det tas på fel sätt tror du. Det är ju inte någon rolig situation för henne, hon måste ju sluta på jobbet.


Beror från fall till fall, hur bra känner du dem som ska läsa brevet t ex. Men någon mening, med vart du tar vägen någonstans skulle säkert vara uppskattat. Jag hade varit lite nyfiken på det om jag varit din arbetskamrat eller liknande.


Det behöver ju mest slinka in i texten och inget man gör en big deal av. Det kan ju stå till exempel som såhär: Tack så mycket för att vi fått jobba med dig och lära känna dig, vi kommer att sakna dig men vill samtidigt passa på att önska dig lycka till i framtiden på ditt nya jobb , med pluggandet, eller som ditt liv som pensionär. Ja det beror ju på varför personen slutar på vad man ska skriva. Tack för den här tiden och sedan gott om plats för alla som jobbat med kollegan som slutar att skriva på.


Avtackning text exempel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg