måndag 21 augusti 2017

Dropplåt tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Låt oss titta närmare på vad fotplåt är och vad den har för funktion.


Fotplåten är ett plåtbeslag som sitter längs ner på taket vid hängrännan och är bockad ner i hängrännan. Fotplåten har en viktig uppgift: Fotplåten ska förhindra att vatten rinner bakom hängrännan vid kraftigt regn. Fotplåt Svart Fotplåten läggs under takplåten nere vid takfoten för att leda vattnet ner i hängrännan.


I tabellen nedan hittar du den profil du har valt.

Där ser du också vilken plåtbredd och vilket överlapp du ska använda. Det finns också flera olika beslag att välja mellan till din vägg eller ditt tak. Tabellen nedan visar de olika sorterna. Välj butik eller ange postnummer För att kunna visa aktuellt lagersaldo och sortiment så vill vi att du väljer i vilken region du vill handla. Hur lägger jag ett tak själv?


Här är vår guide hur du lägger ditt tak. Guiden visar dig allt du behöver veta. Att lägga takplåt är inte så svårt. Det gäller inte minst om man väljer takplåt eftersom det är ett material med låg vikt.


Vid nybyggen innebär valet att klä taket med plåt att man kan bygga huset på ett mer kostnadseffektivt sätt eftersom det inte behöver bära lika stora vikter som ett hus med tegeltak. Fotplåten används för att förhindra vattenläckage mellan hängränna och tak. Vid montering av fantompannor är fotplåten nödvändig som startplåt närmast hängrännan för att kunna skruva fast den första raden av fantompannor.


Sinus är en tak - och fasadprofil och tillför ett estetiskt uttryck när man kombinerar den med andra material. Minsta taklutning är grader. Den är övergången mellan taket och hängrännan. Dropplåten ger en taket en professionell finish.


Användningen av dropplåten ombesörjer kontrollen av vattenavledning från takytor och skyddar taket från att ta in vatten. Den universellt monterbara dropplåten passar många takbeklädnader och ger taket en iögonfallande avrundning.

Takets uppbyggnad och funktion. Ett tegeltak består av ett flertal lager med olika funktioner. Denna beskrivning är baserad på ett tak där understa lagret är råspont. Ovanpå detta ligger en takpapp och om teglet är takets livrem så är underlags­pappen takets hängslen.


Den fukt som tar sig igenom teglet stoppas av takpappen. Hos Värmepumptillbehör. Den passar såvälför funkishus som för mer klassicistiska hus- och takstilar. Den händige småhusägaren lägger taket själv, andra låter en hantverkare göra jobbet.


Det klassiska tegeltaket har många fördelar. Det är vackert att se på, och är det lagt korrekt är det även ett robust tak. På dessa sidor kan du hitta inspiration och instruktioner för underhåll och reparation av tegeltak. Förmånga är tegeltak det enda valet.


Det ger ett klassiskt utseende och efter några år, när vädret har börjat patinera pannorna, är det riktiga teglet kanske det snyggaste tak du kan ha. Tegel har länge varit ett populärt val när det kommer till tak och har idag en självklar plats i stads- och landskapsbilden. Det som i vilket fall är viktigt är att åtminstone det sista lagret av papp, yt eller underlags, ligger ovanpå fotplåten. För man kan ju inte ha en konstruktion där vatten rinnande längs taket trycks in under plåten.


Benders säljer både betongtakpannor och lertegelpannor. Vilken man väljer är en smaksak och avgörs till stor del av hur huset ser ut. I det växande utbudet av takpannor gäller det för dig att välja rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg