torsdag 24 augusti 2017

Barngiftermål

Många flickor gifts bort långt före puber­tet­en. UNICEF ar­betar för att för­ändra atti­tyder, på­verka lagar och se till att barnen får gå i skolan. Migrationsverket har identifierat 1gifta barn i kommuner, barn som i de flesta fall har placerats med sina.


Barngiftermål

Men den kontroversiella historien är fejk – och i stället del av en kampanj mot barngiftermål. Nu kan Expressen berätta att det är 12-åriga Maja Bergström från Sverige som gömmer sig bakom karaktären Thea. Det är en jättestor upplevelse för Maja. Göteborgs-Posten rapporterar att Göteborgs kommun nu mobiliserar för att förhindra barngiftermål och könsstympningar.


En metod för barnet att varna om detta uppges vara att placera en sked i trosan för att på så sätt larma säkerhetspersonal på framförallt flygplatser. Det motsvarar att procent av orden är vanligare. Inlägg om barngiftermål skrivna av Stefan K. Bonus-Malussystemet slår helt fel och tar ingen hänsyn till hur mycket man kör med bilen, eller hur.


Debatten om gifta minderåriga asylsökande dras med flera felaktiga påståenden om vad som är lagligt och inte. Carolina Saf, doktorand i internationell. Barnäktenskap är ett äktenskap där en eller bägge parter är barn. Detta förekommer i länder som har ingen eller låg minimiålder för äktenskap. Streama dokumentärerna det snackas om.


Uppmärksammade och omdiskuterade. Politik, miljö, musik, sport och annat som berör, upprör och engagerar. Den muslimska kvinnorörelsen Sisters In Islam (SIS) i Malaysia protesterar sedan en 14-årig muslimsk flicka gifts bort med en 23-årig man i ett. Kriterierna rör barnadödlighet, undernäring, barn som inte fullföljer skolan, barnarbete, barngiftermål , barngraviditet och barn som utsätts för grovt våld.


Barngiftermål

Minst risk för detta är det i Singapore, därefter följer Sverige följt av Finlan Norge och Slovenien på delad tredje plats. Ett vanligt argument för barngiftermål är att föräldrarna ses som ett sätt att faktiskt skydda flickan. Ett äktenskap mellan en 14-årig flicka och en 21-årig man godkändes av flera svenska myndigheter, uppger Sveriges Radios Ekot. Om tre veckor, april, är det parlamentsval i Irak. Regeringen har lagt förslag om att flickor ska kunna giftas bort från nio års ålder.


Föreläsning om arbete mot barngiftermål. Vårdförbundets medlemmar är välkomna till en föreläsning arrangerad av TCO Uppsala oktober. Unga muslimer om livet. Barngifta ska försörjas av maken.


Svenskar drabbas av hederskulturen. Lag mot tvångsgiften i Storbritannien. Ny lag ska förbjuda barnäktenskap - 12-åring fick skilsmässa.


I parlamentet i Jemen ligger nu ett lagförslag där barnäktenskap ska förbjudas. Jag heter Thea och jag är år och om cirka en månad ska jag gifta mig! Så välkommen till den här bloggen som från och med nu ska bli min bröllopsblogg.


Du är nu inloggad på Dagen. Om du vill ändra adress eller byta lösenord gör du det på Min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg