onsdag 16 augusti 2017

Äldrekontakt västerås

Äldrekontakt västerås

Sveriges allra äldsta. Vi har utvecklat en effektfull metod som tar äldre ur ensamheten genom att skapa tillgängliga sociala plattformar där våra äldsta både kan träffa jämnåriga i samma situation och umgås över generationsgränserna. I Stockholm finns vårt nationella kansli som bland annat ansvarar för kvaliteten i all verksamhet, tillväxt av nya grupper, marknadsföring, insamling, Alla Äldres Dag och Äldrekontakts Telefonträffar. När vi inte umgås med de äldre finns vi på Grev Turegatan i Stockholm. Hör gärna av dig om du har några frågor om vår verksamhet!


Äldrekontakt västerås

Få mer information om hur ni kan synas i Seniorval. Idag är det alla hjärtans dag! Vi blev ombedda att ta fram en alternativ kampanj med ett alternativt budskap, där huvudsaken inte var direkt konsumtion. I grupp i Västerås är det totalt fem fikavärdar, fem chaufförer, en gruppledare och åtta gäster.


Gästen Ulla kom i kontakt med Äldrekontakt via ett mejl och blev nyfiken. I Västerås är det ett tiotal personer som valt att ställa upp som chaufförer eller öppna sina hem för fikaträffar. Tillsammans med oss kan du göra en bestående skillnad i ensamma äldres liv. När äldre personer bor på egen han utan familj eller vänner i närheten, kan ensamheten kännas mycket betungande.


Vi som jobbar på Igor kan göra skillnad genom att kraftsamla kring en fråga, vilket vi gör nu. Varje dag ser vi ensamma äldre i och runt vårt fina. Viktig Vasteras, Västerås. Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås , Eskilstuna och Borås.


Ansvarig: Maria Fors, Västerås Citysamverkan. ANNONSSIDA FRÅN HANDLARNA I VÄSTERÅS CITY Som gammal är det lätt att bli ensam. Vännerna från förr är borta. Barn och barnbarn har så mycket med sitt. Med hjälp av volontärer ordnar vi fikor i hem runtom i landet.


Ensamma äldre lär känna varandra över kaffe och bulle och får sedan hjälp att träffas en gång i månaden så länge de vill och kan vara med. Det kostar inget för dem att delta. Kjella Jonsson, engagerad i Hej Främling! Västerås som bor ensamma och inte har kontakt med anhöriga eller vänner.


Emilie har angett jobb i sin profil. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund. Vi söker volontärer med tillgång till bil en s. En karta över de områden där Äldrekontakt har volontärgrupper.


Ingela har angett jobb i sin profil. Testa oss vid ett tillfälle - helt utan krav på abonnemang! Susanne har angett jobb i sin profil. Få hemmet skinande rent i sommar, eller bjud dina föräldrar på en sommarstädning. Om att umgås med målgruppen äldre, som är att bo kvar hemma i västerås.


Kurser i tisdags invigdes västerås kommer vi att arbeta för mötesplatser eller kyrkliga samfällighet helägt. Nedan följer en förklaring om vad det är, tagen från deras hemsida. Våra volontärvärdar bjuder hem en grupp ensamma äldre på fika och en trevlig pratstund.


Nu söker vi dig som har tillgång till bil och som en söndag i månaden (eller varannan månad) kan eskortera 2-glada pensionärer till fikaträffen, vara med under fikat och sedan skjutsa de glada (men nu lite trötta) pensionärerna hem ordentligt igen. See the complete profile on.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg