måndag 21 augusti 2017

Brexit

Utan ett avtal kommer alla brittiska medborgare, och samtidigt många av deras familjemedlemmar, förlora den uppehållsrätt de hittills haft i Sverige med stöd av EU:s regler. Regeringen har antagit ett regelverk för scenariot att det blir ett avtalslöst utträde, så kallad hård brexit. Stats- och regeringscheferna diskuterade också situationen i Syrien och Turkiet. Vill vinna valet i Storbritannien med miljardsatsningar på välfärden. Corbyn har utlovat en jakt på de superrika i London.


Tories vann sin största valseger på år. Då åkte Boris Johnson direkt till drottningen – för att lösa brexit snarast möjligt. Britterna slapp tidigare eftersom man siktade på att lämna EU den oktober, innan von der Leyens kommission var tänkt att tillträda. Storbritanniens utträde ur EU riskerar att leda till försämringar i handeln mellan övriga EU-länder och Storbritannien. By Christopher Hope 7:01pm.


Without an agreement, all British citizens, as well as many of their family members, will lose their former right to residency in Sweden, which was supported by the rules of the EU. Finansministerns förslag till åtstramningsbudget användes som slagträ i valkampanjen, där den vägdes emot Storbritanniens nettobidrag till EU-budgeten. Vad händer nu med brexit ? Nuläget efter valresultatet och framåt. Brexit without an agreement. Subscribe to our daily newsletter.


Europeiska bankmyndigheten (EBA) har publicerat ett yttrande där de pekar på olika risker för företag i den finansiella sektorn med att inte vara tillräckligt förberedda för en hård brexit – ett brittiskt utträde ur unionen innan ett avtal med EU finns på plats och utan någon övergångsperiod. Här får du också information om hur du förbereder dig för att handla med ett land utanför EU. Om Storbritannien lämnar EU utan några övergångsregler (en så kallad hård brexit ), kommer landet att ur ett EU-rättsligt perspektiv över en natt bli ett så kallat tredjeland. Med 5procent vann lämna-sidan, vilket innebär att det blir en brexit.


Efter omröstningen har det blossat upp interna konflikter inom de största partierna, och politiker i Skottland kräver en ny folkomröstning om. Före brexit ändrar du dina tidigare lämnade MOSS-deklarationer precis som vanligt i e-tjänsten. Efter brexit går det inte längre att använda e-tjänsten för detta. Kontakta i stället den brittiska skattemyndigheten för att ändra dessa MOSS-deklarationer. Hur påverkas europeiska företag?


Riskerar handeln med Storbritannien att försvagas? Det innebär att det under den här övergångsperioden inte kommer att ske några förändringar när det gäller handeln med varor till och från Storbritannien. Svensk Handel kommer löpande fortsätta publicera checklistor,.


Den juni folkomröstar Storbritannien om landet ska stanna i EU eller inte. Skulle folket rösta för att lämna EU så är det första gången ett land lämnar unionen – och ingen vet exakt hur det skulle fungera. For example, you will need to check your passport, get travel insurance which covers healthcare, and get the right driving documents. Litauens president Dalia Grybauskaite beskrev brexit som en skilsmässa.


Brexit

Det finns inget bra i detta för någon sida. Många av bestämmelserna gäller den kommersiella handeln men det finns också en hel del bestämmelser som gäller privatpersoner. Det är därför viktigt att du som privatperson förbereder dig på hur brexit kan påverka dig.


Köra bil i Storbritannien efter brexit Om du som svensk har bytt till ett brittiskt körkort kommer detta att vara giltigt i Storbritannien även efter brexit. Om du som svensk, bosatt i Storbritannien, har svenskt körkort kommer detta att vara giltigt i Storbritannien även efter brexit. Läs mer på brittiska regeringens webbsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg