onsdag 3 juli 2019

Konstig fakta om djur

Fakta : av alla djur är insekter. Sniglar kan sova oavbrutet i upp till år. En blåval tunga väger mer än en elefant. Få mer fakta om djur här.


Vi älskar djur och kan inte sluta förundras över alla märkliga former som livet kan anta.

Vissa djur är faktiskt riktigt konstiga , så därför har vi satt ihop en topplista över världens konstigaste djur. Vad sägs om en mjuk sköldpadda, en flygande fisk eller en gråsugga stor som en nyfödd bebis? Emil Lindberg Vi försöker täcka upp rolig och intressant fakta om så många djurarter vi kan här på 10fakta. Här är en samling av annorlunda djur från världens alla hörn så väl som land och vatten.


Alltid lär du dig någon intressant fakta om dessa djur. Informationen kommer från säkra källor och går jätte bra att använda som fakta i sitt skolarbete om man tex. De enda två djur som kan se bakåt utan att vrida på huvudet är kaninen och papegojan.


En piska gör ett snärtande ljud eftersom dess ände rör sig snabbare än ljudet.

När en flodhäst blir upprörd blir dess svett röd. Skyddsåtgärder har dock varit framgångsrika och antalet individer har åter igen börjat öka. Här är ytterligare tio fakta som du bör känna till om de söta små koalorna. Rolig fakta du antagligen inte hade en blekaste aning om ! En struts öga är större än dens hjärna.


Hajar är immuna mot cancer. Det skulle ta år att fylla globen i sverige med vatten från en vanlig vattenkran. En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka. En vals tunga väger upp till ett ton.


Jättemyrsloken misstänker att han kanske är det konstigaste djuret i världen. Hasselmusen att han är jättekonstig. Men för att vara säker på sin sak så anordnar han en tävling om vem som är konstigast. Världen är stor och det finns mycket som vi inte vet om.


Det finns så mycket kunskap som vi inte har en aning om. Nedan får du i alla fall roliga fakta som du säkert inte visste om världen! Och det är faktiskt sant tro det eller ej.


Faktum är ochså att nästan en hel tredjedel av hajarna utrotas ochså varje år utav just människor.

Nästan hela den tredjedelen som fiskas är illegallt arbete men ger jävligt mycket pengar. Nackdelen är att om man lägger ut hajen till utrotning kommer vi ochså dö inom närmaste ett halvår. För att tjäna pengar visar vi annonser, så kallade banners.


Vi har ett annonssystem som håller reda på om ni har sett annonsen eller inte, hur många gånger och om ni har klickat på den. Vi sparar ingen personlig information om dig i annonssystemet. Liksom små barn, apor, skator och delfiner känner en elefant igen sig när den ser sig själv i en spegel. Om skadan redan är skedd behandlar de den genom att kasta sand över det solbrända stället.


De lever i fuktiga områden långt bort från pölar och solljus. Det kommer vi ge exempel på i den här artikeln som presenterar häftiga och intressanta fakta om djur. Konstig fakta om några djur ! Här kommer lite fakta på några djur , jag är säker på att ni inte visste detta ;)! Vi har alla en del saker gemensamt – bland annat att vi alla har varit bebisar en gång i tiden.


Bebisar har en fantastiskt välutvecklad hörsel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg