måndag 1 juli 2019

Skyddat boende för män

Skyddat boende för män

Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Hitta och jämför exklusiva erbjudanden på hotell. Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans.


Män som utsätts för hot och våld. När man talar om skyddat boende så har det statistiskt sett varit en överrepresenterad insats för våldsutsatta kvinnor. Det är dock vanligt förekommande att även män är våldsutsatta på olika sätt. Skyddat boende med särskilda insatser för pojkar och unga män. Sammantaget leder detta ofta till att pojkar och unga män på skyddade boenden behöver särskilda insatser för att de ska kunna förstå sin egen hotbild och lära sig att omhänderta sitt eget skydd.


Läs mer om Madickengårdens särskilda insatser för pojkar och unga män här. Nystart har idag skyddat boende för män. På uppdrag tar vi emot personer som lever under hot med en kriminell livsstil, vål gäng eller andra destruktiva livsstilar.


Skyddat boende för män

Här fylls dagen med ett strukturerat dagligt program med fokus på att utvecklas i relation till anhöriga, arbete och nätverk. Alla Kvinnors Hus erbjuder tillfälligt skyddat boende för personer som utsatts för våld i nära relation. Vi tar emot kvinnor, män , deras barn och medföljande djur. Vår klassificering enligt Socialstyrelsens riktlinjer är skyddsnivå och vi specialiserar oss på de fall där hotbilden är hög och säkerheten därmed har höga krav. Familjefridsjouren i Höganäs erbjuder skyddat boende för kvinnor, barn, män samt par.


Hos oss bor man i sin egen lägenhet som är inredd välkomnande och praktisk för att passa varje individ. Förutom stora barnfamiljer är även män och par grupper som vi har lyckats extra bra att hjälpa vidare från skyddat boende till en egen bostad. Vår personal är utbildad inom FREDA och PATRIARK. Vi erbjuder risk- och skyddsbedömningar enligt FREDA samt bedömning av risk för hedersrelaterat våld enligt PATRIARK.


Skyddat boende för män

Vejbyhem har en väl utvecklad verksamhet avseende skyddat boende för både kvinnor och män. Vi har ett flertal olika boendelösningar och tar emot de flesta. Vi erbjuder lägenheter för män och kvinnor utsatta för våld eller hot om vål med eller utan medföljande barn. Handla online till toklåga priser. Läs riktiga recensioner - boka nu!


BAUHAUS - När det måste bli bra! Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Kalmar. Gryning erbjuder från och med nu skyddat boende för kvinnor och män över år som är utsatta för våld i nära relationer. Vi arbetar för flexibla lösningar utifrån behov, exempelvis är husdjur välkomna i våra lägenheter.


Villa Vindstilla är ett skyddat boende för kvinnor och kvinnor med barn som har ett skyddsbehov. Boendet är beläget i mellersta Sverige. Verksamheten bedrivs i en lugn och hemlik miljö med närhet till fantastisk natur. Hos oss är det viktigt med ett gott omhändertagande och att varje individs behov blir tillgodosett. Skyddade boenden för en varierad målgrupp, tex kvinnor som inte kan bo i ett kollektivt boende , våldsutsatta män , par, personer med husdjur etc.


Dessa lägenheter kan även användas som utsluss från ett annat skyddat boende. Individuellt anpassade stödinsatser med hjälp av kontaktpersoner som är specialiserade på våld i nära relation. Enligt Heléne Carlsson är situationen för en våldsutsatt man som behöver ett skyddat boende svår.


Det finns praktiskt taget inga skyddade boenden motsvarande kvinnojourerna för män och kunskapen hos socialtjänsterna om mäns utsatthet är generellt sett låg menar hon. Skydd kan ges i form av familjehem, särskilda HVB-hem för denna grupp eller via öppenvård i skyddslägenheter. Stöd och särskilda insatser inom ramen för skyddet av kvalificerad personal med god kännedom om gruppens problematik.


Detta innebär bland annat förstärkt skalskydd och vi har kontroll över vilka som kommer in i boendet samt vaken dygnet runt personal. Syrenen är klassat som ett skyddat boende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg