onsdag 24 juli 2019

Känna sig ensam singel

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Jämför pris byggvaror. Hitta rätt produkt till rätt pris. Behovet av gemenskap är grundläggande för alla. Vi känner oss alla ensamma ibland.


Ibland kan ensamheten bli smärtsam, vara under en längre tid och kännas nästan evig.

Då kan det vara knepigt att ta sig ur känslan och den påverkar hela vår vardag. Känna sig ensam utan kärlek. På grund av ensamhet känner många människor en grundläggande längtan att finna den sanna kärleken, samtidigt som de känner sig maktlösa i sitt letande. Och att känna sig ensam har inte heller någonting med vad jag har eller inte har.


Blir så trött på sådana här negativa kommentarer. Allas känslor och upplevelser är lika mycket värda. För den som känner sig ensam och vill finna kärleken är det dock inte alltid det lättaste att hitta det man söker genom att acceptera inbjudningar till sociala sammanhang som forskarduon från Chicago föreslår.


Att träffa andra singlar.

Känner mig också väldigt rastlös, när jag hade förhållande hade jag alltid någon eller något att längta efter och det var en fruktansvärt stor trygghet för mig. Genom Äldrekontakt kan ensamma seniorer få kontakt med volontärer som fikar, pratar och umgås med dem. Hur många känner igen sig i denna bild?


Väldigt få, skulle jag tro. Jag vet hur svårt det är att vara singel när man är arbetslös, har urusel ekonomi och inte har lyckats få ihop det rika kontaktnätet. Den situationen kan nog många singlar känna igen sig i under en period av sitt liv i alla fall. Skönt att höra att man inte är ensam om att känna sig ensam. Med det följde den värsta mest handlingsförlamande smärtsamma ensamhet jag någonsin känt, bor dessutom ute på landet.


Tack alla ni som delar med er. Många hatar att leva ensamma. De har sina stunder, då de vill vara för sig själva, men känslan av att vara helt ensam och sakna en partner är något helt annat.


Om det inte finns någon som kan vänta på dem hemma eller någon att säga Godmorgon till, kan vi många gånger känna oss djupt olyckliga och övergivna. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Om du känner dig ensam en längre tid och det känns som om att det blir värre, eller att känslan finns det oftare än den inte gör det, ska du överväga att gå och prata med en terapeut Ensamhet kan ibland vara ett tecken på depression, men med det sagt sagt så är det klart att alla som känner sig ensamma inte är deprimerade.


Visst kan du vara lycklig som singel. Får exakt samma känslor som jag haft under den tiden jag hade depression i två år, att känna sig så ensam och tom och då menar jag riktigt tom. Det är enklare än du tror.


Allt handlar om att ha den rätta inställningen.

Här ger vi dig några tips på vägen. Sitter man ensam känner man sig lätt misslycka speciellt om man är singel. Istället för att fråga om jag vill vara med säger folk ”jag tog för givet att du inte tyckte det var så kul att bara vara med vår familj”. Varför ska jag skämmas?


Louise Flinck beskriver sig själv som lite av en ”ensamvarg”. Hur överlever ni andra singlar som bor ensamma ? Just nu känns det som att jag är den enda i landet som bor ensam även fast jag ju vet att det finns många många många ensamhushåll. Så det skulle bara vara en lättnad att få läsa om hur andra hanterar att bo ensam. Mitt problem är att jag alltför ofta numera inte trivs ensam. Ett utmärkt sätt att komma bort från vardagen och lära känna nya människor och kulturer.


Motion gör dig gladare och besöket på gymmet gör att du kommer ut och får se lite andra människor. Förtroligheten försvinner och ersätts av korta samtal om vardagsbestyr. Maria, 4 och Caroline, 4 levde båda i äktenskap där de till slut kände sig helt ensamma. Syftet med att vara i en relation är ju att känna sig älskad och ha en partner som sällskap.


Och även om jag utan att tveka, alla gånger, skulle välja mitt liv precis som jag lever det, är det lätt att känna sig singelsvajig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg