onsdag 17 juli 2019

Kärleken är tålmodig och god

Kärleken är tålmodig och god. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.


Och om jag de­lar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men sak­nar kärlek , har jag ingen­ting vun­nit. Zandra Lundberg På väg tillbaka från ett jobb i dag satt jag i bilen med en fotograf och pratade om livet och kärleken. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan förflytta berg, men saknar kärlek , är jag ingenting.

Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek , har jag ingenting vunnit. Det är svårare att definiera. Motsatsen till ondska” räcker inte. En viktig beståndsdel i godhet är att tro andra människor om gott : att tro att de vill gott även när de gör på ett helt annat sätt än vi själva skulle göra i samma situation. Den ilsknar inte till, och den är inte långsint.


Den är inte oförskämd eller självisk. Den gläds inte över någon orätt utan finner sin glädje i sanningen. Den tror allt, hoppas allt och uthärdar allt.

Avsnitt på den här sidan. Latin och Latinska citat. Allt från Lyckliga Lär handtextat och handmålat Var sak är unik, ingen är den andra lik. Men gläds med sanningen.


Er kärlek ska vara uppriktig. Avsky det onda, håll fast vid det goda. Visa varandra tillgivenhet. Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter. Bibeln: Romarbrevet 12:9-1 12.


Dessa ord gör just nu så ont. Så ont, så det värker i mitt hjärta. I min längtan att hitta åter till den man jag älskar Gode Gud Hjälp oss över de hinder som står i vår väg Gode Gud Hjälp mig Hjälp oss Vidare på rätt. Det finns flera berömda kärlekspar i. Rosor slår ut i den hårdaste mark, som sol över mörka gärden. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt, och aldrig jag lämnar det åter.


Min lycka är din, din lycka är min och gråten är min när du gråter. Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den. Gud är kärlek , och den som förblir i kärle­ken förblir i Gud och Gud i ho­nom.

I det­ta har kärle­ken nått sin full­het hos oss: att vi kan va­ra frimo­di­ga på do­mens dag, ty sådan som Kristus är , såda­na är vi i den­na värl­den. Efter en människas goda vilja räknas hennes barmhärtighet, och en fattig man är bättre än en som ljuger. Ordspråksboken 31:2För den betryckte öppnar hon sin hand och räcker ut sina armar mot den fattige. Lukas 6:3Nej, älsken edra ovänner, och gören gott och given lån utan att hoppas på någon gengäld.


Den för inte räkenskap över oförrätten. Det insisterar inte på sitt eget sätt, det är inte irriterad eller bitter, det inte glädjas åt oegentligheter, men gläds med sanningen. Ett perfekt sätt att uttrycka din kärlek och uppskattning för din älskade på Alla hjärtans dag är med en kärleksdikt.


Antingen du använder dikter från kända poeter eller själv skriver några rader, kommer en dikt att få din älskade att känna sig speciell och omtyckt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg