torsdag 11 juli 2019

Kan man känna på magen om man är gravid

Det är enbart för att vi haft upprepade missfall och nu är gravida igen. Oron för ännu ett missfall är enorm och jag vill inte gå ut med graviditeten än. Detta är vårat andra barn.


Hade flera missfall både före och efter första barnet). Jag undrar om man bör känna på magen att man är gravid nu?

Hur tidigt kan man känna av graviditet? Farligt att sova på mage när man är gravid? Känna livmodern om man trycker?


Jag har två söner, den nyfödda sovandes i vagnen, även om min mest pratade om att de har det. Man kan till och med blommor på tork för att hjälpa dina matsmältningsenzymer Nedbrytningen av maten börjar redan i munnen. En stark önskan om att bli gravid kan till och med leda till en växande mage - och en såkallad inbillad graviditet.


Många förväxlar också tecken på att det faktiskt är menstruationen som kommer och inte att man är gravid. När du är gravid känner du av magen på ett annat sätt.

Det kan spänna och sträcka och göra lite ont. Andra orsaker kan vara förstoppning, sammandragningar, urinvägsinfektion eller havandeskapsförgiftning. Här nedan listar vi olika graviditetstecken: Kissnödig ofta – Tecken på att du är gravid Ett tidigt graviditetstecken är när man märker att man är kissnödig oftare än vanligt. När man blir gravid belastas njurarna och mer urin hamnar i urinblåsan.


Senare kommer ju bebis magen på riktigt och då syns det ju självklart, men tror inte att det var det du menade. Det förstår jag, men eftersom det här är typ det enda jag kan tänka på just nu så är det trevligt att få dela med sig med någon som har eller har haft liknande symptom! Nånstans vågar jag ändå inte tro att jag är gravid , vill inte bli besviken, som jag nu tror att jag skulle bli även om jag inte trodde det först.


Många gravida kan nu känna om fostret får hicka och man kan tydligt känna när barnet sparkar eller rör sig. För många börjar även tankar på förlossningen dyka upp nu. Om du känner dig orolig är det viktigt att prata med din partner eller dina vänner och din barnmorska. Ett tydligt och tidigt tecken på graviditet är att du inte får någon mens.


Det här är andra saker som kan vara tecken på att du är gravid : Dina bröst ömmar och spänner. Du mår illa och kanske kräks, särskilt på morgonen. Du får mindre matlust.


Du är känslig för vissa lukter. En bra fråga som ja också undrar över.

Då kan man känna lite spänningar i brösten, eller känna att brösten blir lite större, hårdare och känsligare, man kan få lite ont i livmodern, bli lite irriterad … Det är exakt samma symtom som kan vara tecken på graviditet, så det är svårt att veta vad det handlar om. Kanske är du gravid och undrar över en pigmentrand som du har fått på magen ? Den svarta linjen som kan bildas kallas Linea nigra och uppstår pga en förhöjd produktion av pigmentet melanin. Det allra säkraste sättet att få reda på om du är gravid är att ta ett graviditetstest, men det visste du såklart redan. Försöker du bli med barn kan de där veckorna innan det är dags att ta testet kännas evighetslånga – och då börjar man gärna leta efter alla tänkbara väldigt tidiga tecken på graviditet. Om man vanligtvis lider av PMS så är risken större att man kommer känna av humörsvängningar under graviditeten.


Så, kan man förlita sig på att ett plötsligt märkligt humör betyder graviditet? Nej, egentligen inte tyvärr eftersom det lika gärna kan vara PMS eller kanske stressen över att inte veta om man är gravid eller ej som. Myterna om hur man kan förutspå könet på en ofödd bebis är många ”Din mage syns inte bakifrån så det är en pojke. Den som varit gravid vet att det är ett evigt gissande om könet.


Nu har tidningen New Scientist försökt ta reda på om det finns någon som helst sanning i myterna. Redan nu i graviditetsvecka 1-kan du känna av ömmande bröst, illamående och molvärk i magen. Dessa symtom påminner om de som många kvinnor känner av före menstruationen därför är det svårt att redan nu avgöra om du är gravid eller inte, baserat enbart på dessa symtom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg