torsdag 4 juli 2019

Kreta sevärdheter karta

Vi förhandlar så att du slipper. Här tipsar vi om häftiga sevärdheter och mysiga måsten. Från fantastiska stränder som Elafonissi till gammal historia som Knossos. Upptäck en bevarad gästfri kultur bland natursköna landskap.


Här är av våra bästa tips på Kreta.

Läs våra tips på sevärdheter och boka din resa på. Några kilometer söder om Heraklion ligger till exempel staden Knossos, där man för drygt hundra år sedan hittade lämningar som visade att det funnits en stad där under samma tid som pyramiderna byggdes. Kreta karta med sevärdheter utmärkta. Det råder ingen brist på saker att se och göra på Kreta.


Det gäller i synnerhet kulturella sevärdheter , som ön är rik på. Upptäck fortezzan i rethymnon och minoiska gravplatser. Utöver de underbara stränderna som förstås är öns främsta dragplåster!


Den fascinerande arkeologiska sevärdheten Knossos är förstås det största dragplåstret, men här finns även många andra ruiner, palats och vackra landskap som väl värda att utforska.

Traditionella landsbyar som Pano Gerani, Modi, Loutraki och Manoliopoulo ligger alla inom ett avstånd av kilometer och är alla värda ett besök. Kato Stalos ligger på Chania-kusten på nordvästra Kreta. Staden har nästan vuxit ihop med grannstaden Agia Marina, som ligger något mer mot öst. Det namnet refererar till landsbyn Stalos längre upp i berglandskapet, där gästerna möter mer autentisk Kreta.


Kartan innehåller städer, provinser, flygplatser, sevärdheter , gatunamn, avstån vägnummer, museum och regioner mm. I gamla stan ligger en av Rethymnons mest fotograferade sevärdheter , Rimondi-fontänen med tre vattensprutande lejonhuvuden, förr i tiden var det här invånarnas vattenkälla. Aktiviteter till havs.


Inte bara på grund av sina fantastiska stränder, klarblåa vatten och behagliga klimat, utan här finns mycket att se och göra. Sunweb: Billiga resor till Kreta. Stränderna i Agii Apostoli Det finns tre fina stränder i Agii Apostoli, och samtliga ligger väl skyddade i små vikar. Med den fina sanden, klara och grunda vattnet, är stränderna ytterst barnvänliga.


Sevärdheter som museum mm på Kreta. Lär mer om Heraklion här! Läs mer om boende på Kreta. Menta City Boutique Hotel erbjuder boende med gratis WiFi i staden Rethymnon.


Kartan är zoombar vilket gör att du kan zooma in på städer och vägar samt ändra och se en karta över Grekland som satellit.

Men det finns massor av härliga orter att upptäcka bara några mil bort från de stora hotellen i Chania. Vagabonds greklandsexpert Michael Persson listar Kretas bästa stränder. Här finns något för alla smaker - för vuxna och för barn. Kalitsounia, kryddade fyllda pajer. Myzithres, söt ost från Kreta.


Använd musen för att flytta kartan. Graviera, gul ost gjord på fårost. Anthotiro, en mjuk, salt och krämig ost. Kefalotiri, en hård och smulig ost.


Chórta, en grönsak som växer vilt på Kretas bergssidor. Den kokas och serveras med olivolja och vinäger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg