torsdag 25 juli 2019

Kiev ukraina sevärdheter

Femstjärniga aktiviteter i Kiev! Snabb och enkel köpprocess. I Kiev finns shopping, sevärdheter , restauranger och nattliv, samtidigt som man fylls av den där euforiska känslan av att vara utomlands. För Kiev känns exotiskt.


Här finns en betongkänsla som minner om ett svunnet Sovjetunionen, samtidigt som staden i allra högsta grad känns som en del av ett modernt Västeuropa. Alla vägar korsas här, och alla resenärer kommer genom Simferopol, om man vill längre söderut.

Simferopol är inte en plats som är full av imponerande sevärdheter , men staden är trevlig och har en charmig atmosfär. Kiev är fullt av butiker och utbudet av kläder är enormt, kanske särskilt för kvinnor. I de moderna galleriorna hittar man många av de vanliga kedjorna, inklusive en del kedjor som inte finns i Sverige.


Kiev har en dramatisk historia med krig, ockupation och kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl. Men det finns så mycket mer i staden som guldkupoler, blänkande spiror, lyxiga modecenter, ett hett nattliv och udda museer. Här är saker du inte visste om Kiev.


Ett helt okey flygbolag. Behöver nu lite tips på sevärdheter , saker att göra, priser på saker, valuta etc.

Vi ska bo hos någon släkting till farsan. Han kommer nog vara med vår kära släkting stor del av tiden eftersom han helst tar det lugnt hemma. Khreshchaty Park ( Kiev ) Khreshchaty park kallas Yoke av lokalbefolkningen och det är ett härligt parkområde i Kiev. Faktiskt består parken av flera små parker, där man har en underbar utsikt över staden.


I parken står the Arch of Brotherhood- monumentet, som symboliserar den rysk-ukrainska unionen. I söder har landet kust mot Svarta havet. Aloft Kiev ligger i hjärtat av Kiev , nära flera kända sevärdheter och 6meter från olympiastadion. Ukraina Hit flög vi med Air Baltic via Riga. Det är km till Khreshchatyk, medan du når Vladimirkatedralen på minuter till fots.


Sköna sängar, bra läge, trevlig och serviceinriktad personal. Många sevärdheter i Kiev är belysta i kvällstimmarna. Njuta av staden tur Kiev by Night. Kiev är en stad med många vackra byggnader och kyrkor, inklusive ett annorlunda grottkloster.


Här finns också bra och rolig shopping (bland annat under jord!) och en hel del intressanta restauranger. Utforska underjordiska labyrinter på dagen och fest upp det på höften klubbar på natten. Staden har sin beskärda del av intressant arkitektur, caféer bohemiska och funky konstgallerier.


Huvudstaden Kiev med förorter har mer än miljoner invånare.

Kiev var under ca 2år Rysslands huvudsta långt innan Moskva och St Petersburg var påtänkta. Men flera av landets städer är rika på historiska minnesmärken och andra sevärdheter , främst bland dem Kiev , Lviv och Odessa. Den mest kompletta Kiev turnén till platser av judiskt arv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg