torsdag 18 juli 2019

Kbt samtal

Landstingssubventionerat. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid!


KBT-samtal Sundsvall erbjuder privatpersoner och anställda hjälp att hantera vardagen. Vi ger dig verktyg att hantera till exempel stress, ångest, nedstämdhet, sömnproblem, tvångs- och utmattningssyndrom samt sorg- och krisbearbetning med mera.

Med kognitiv beteendeterapi får du hjälp med att hitta en väg tillbaka. Kognitiv beteendeterapi ( KBT ) Kognitiv beteendeterapi ( KBT ) är en sammanslagning av Kognitiv psykoterapi, som bygger på teorier om våra tankar och vår informationsbearbetning och Beteendeterapi, som bygger på inlärningsteori. Numera innefattar KBT även andra behandlingsmetoder, och får närmast betraktas som ett paraplybegrepp. Välkommen till samtal - kbt. Förutom sk traditionell KBT arbetar vi också med inslag av mindfulness och ACT, acceptance commitment therapy samt Schematerapi.


Inom ACT arbetar man med acceptans (som inte ska förväxlas med att stillatigande ta emot allt som drabbar en) medveten närvaro i nuet och att släppa taget om tankar som inte är hjälpsamma. Utifrån kunskap och lång erfarenhet av terapisamtal ( kbt ) vet vi hur behandlingen fungerar och för vem den lämpar sig bäst. Så går det till: Kbt är en psykoterapeutisk behandlingsmetod som innebär att vi arbetar med att förändra tankar, känslor och handlingsmönster som inte är välfungerande och därför leder till psykisk ohälsa. KBT handlar om hur tankar, känslor, handlingar och kroppens reaktioner påverkar varandra.


Detta är inlärda beteenden som vi kan påverka och förändra om de skapar problem för oss. KBT har starkt vetenskapligt stöd. KBT är en praktisk och konkret terapi. Motiverande samtal och KBT riktar sig till yrkesverksamma samt studerande på grundläggande psykoterapiutbildningar och på avancerande nivå.


Miller, en av grundarna till MI, har skrivit bokens förord. Denna svenska utgåva har fackgranskats av leg. Eva Magoulias och har ett svenskt förord av leg.

Så när du går härifrån idag är målet att du ska ha med dig en plan för hur du kan må bättre. Och den här planen kan se ut på många olika sätt. I KBT arbetar man framför allt med fokus på nuet och framtiden.


Målet är att utveckla nya sätt att hantera och förhålla sig till problem så att dessa försvinner, minskar eller inte längre utgör ett stort hinder i livet. Men även inom KBT används teorier som lyfter barndomens betydelse, som till exempel den så kallade. Min målsättning är att hjälpa människor till en god livskvalitet. KBT -Terapin syftar till att tydliggöra dessa mönster och tillsammans med mig som samtalsterapeut utforskar vi nya strategier för att stärka dina behov och din förmåga att hantera svårigheter i form av stress, utmattning, oro, nedstämdhet, ångest och upplevelse av att inte räcka till.


Vi finns på Artillerigatan på Östermalm i Stockholm. Lämna ett meddelande - vi ringer alltid tillbaka så snart vi kan! Cecilia Evers certifierad i KBT Göteborg. Med KBT samtalsterapi hjälper jag dig hitta nya vägar och skapa bestående förändringar i ditt liv.


Inkännande samtal för att skapa god allians. Terapin inleds med ett inkännande samtal , med det menas att, du och din terapeut går igenom dina problem och behov av hjälp. Syftet med ett inkännande samtal är att som patient få möjlighet att känna att relationen till terapeuten känns trygg och förtroendeingivande. Det är tre system som samverkar, det är våra tankar, våra handlingar och våra känslor. Dessa är sammanvävda med varandra och det finns.


Samtalsterapi, kognitiv beteendeterapi, psykosocial grupphandledning, enskild handledning, själavård och vägledning. Med respekt och omtanke möter jag dig i den situation som du befinner dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg