fredag 5 juli 2019

Sverige mångkulturellt grundlag

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Partiet är emot det svenska EU-medlemskapet och vill därför inte att detta förs in i grundlagen.


Man tror att det skulle försvåra ett svenskt utträde ur EU. Sverigedemokraterna motsätter sig också den nya forumleringen i grundlagen att Sverige är ett mångkulturellt samhälle.

Inga debatter hölls, inga medier rapporterade om eller problematiserade frågan. Beslutet fattades i stor enighet utan att svenska folket visste om det. Sverige är ett av de länder som fortsättningsvis är förhållandevis öppet för flyktingar och invandring.


Trots att åsikterna om invandringen går isär i Sverige , så har landet under många årtionden formats av idén om ett rikt, mångkulturellt samhälle. Sverige har fyra grundlagar : regeringsformen, successionsordningen, tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag. Grundlagarna står över alla andra lagar.


Av grundlagarna intager regeringsformen en överordnad position då den sammanfattar de andra grundlagarna och innehåller grundläggande bestämmelser om statsskicket.

Fria Tider skriver om hur våra riksdagspartier nu ändrar vår grundlag för att slå fast att Sverige inte längre ska vara svenskt - utan mångkulturellt ! I största tysthet klubbade riksdagen igenom detta nu strax före valet. Och efter valet ska den andra omröstningen ske. Smygvägen förändras vårt Sverige. Ungern kan inte bli muslimskt eller mångkulturellt. Riksdags-ordningen intar en mellanställning mellan grundlag och vanlig lag.


En ändring av en grundlag kräver att riksdagen fattar samma beslut vid två olika tillfällen. Under tiden mellan besluten ska det dessutom ha varit ett riksdagsval. Det var bara SD som opponerade sig. SD röstade nej till förslagna ändringar med motiveringarna att det nu blir svårare att lämna EU och att Sverige är ett mångkulturellt samhälle.


De som starkast drev frågan var M och S. De skyddar demokratin och står över alla andra lagar. Med det menas att innehållet i landets övriga lagar inte får strida mot det som står i grundlagarna. De gillar av vad jag förstår inte heller att Sverige beskrivs som ett mångkulturellt land och att Samerna har fått Folkstatus. Det är mycket i Sverige som SD inte tycker om.


I den migrationspolitiska debatten använder bägge sidor Sveriges grundlagar som slagträ, med påståendet att grundlagen skulle innehålla någon form av formulering med innebörden att Sverige är, eller ska vara, ett mångkulturellt land. En grundlag är en extra viktig lag.

I Sverige har vi fyra grundlagar : 1. Successionsordningen 3. Tryckfrihetsförordningen 4. Yttrandefrihetsgrundlagen. Dessa länder, till skillnad från Sveriges individualistiska kultur, har kollektivistiska kulturer och organiserar sig i klanstrukturer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg