fredag 21 oktober 2016

Svårt att skriva uppsats

Som medlem kan du ansöka om våra unika stipendier. Att skriva en uppsats är som sagt ett stort projekt. Det innebär att du troligen måste arbeta med det på ett annat sätt än när du ska skriva mindre omfattande texter.


Det innebär också att du förmodligen kommer att gå igenom stadier av osäkerhet under arbetets gång. För den som ska skriva uppsats på högskola eller universitet finns en mängd krav och regler för hur den ska se ut. Nu har Handelshögskolan på Örebro Universitet (ORU) byggt en webbplattform, Tutorlerning, för att underlätta i djungeln av ”måsten”, det skriver ORU i ett pressmeddelande.

Men det behöver faktiskt inte vara så svårt. I den här artikeln ska vi titta närmare på hur man skriver en uppsats. En vanlig anledning till att många studenter känner sig osäkra på hur man skriver en uppsats är att arbetet ofta är väldigt omfattande. Ett sätt att öka chansen att bli klar med uppsatsen i tid är att lägga lite tid på planering.


Det menar Fredrik Hillvesson, psykolog och författare till ”Sju enkla steg till en färdig uppsats ”. Det underlättar iaf mycket om man inte behöver läsa sig till allt. STOCKHOLM Datateknikstudenter på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) får inte genomgå sin utbildning utan att skriva en uppsats där de reflekterar över vita, heterosexuella mäns privilegier. Här har vi valt fördelar med att vara i majoritet som man ska fundera på, förklarar den kursansvarige läraren för Nyheter Idag.


Jag fick höra att det är väldigt svårt att klara uppsatsen utan handledare, berättar Malin Hanson.

Många som hamnar i samma sits. Omkring en tredjedel av alla som börjar läsa kandidatkurser på högskolor och universitet skriver inte klart sin C- uppsats i tid. Skriva uppsats Begreppet uppsats är vagt, men det som alla förknippar med det är att det är något man skriver i skolan, antingen för att öva eller som ett prov. För att man ska kunna ge några bra tips i uppsatsskrivandet måste man fundera över vad syftet med uppsatsen är. Oftast är det dock bedömningen som är striktare i ena fallet medan tillvägagångssättet i grunden är sig likt i båda fallen.


Det kan vara bra att , vid sidan om uppsatsen , också arbeta med ett utkast till sammanfattningen, som du formulerar om efter hand. Sammanfattningen är en svår text att skriva eftersom den ska täcka mycket innehåll på ett litet utrymme. Det finns inget du behöver oroa dig för faktiskt.


Hitta ett ämne du är intresserad av och och följ den disposition som gäller så kan du helt enkelt inte misslyckas. Det är inget svårt att skriva en C- uppsats. Här får du tio enkla tips av Fredrik Hillvesson, legitimerad psykolog och författare till boken ”Sju enkla steg till en färdig uppsats ”. Kom igång med uppsatsen så fort som möjligt. Examinator fastställer vilket betyg uppsatsen skall få (U, G eller VG). Inom det religionsvetenskapliga ämnet gäller regeln att alla uppsatser publiceras elektroniskt.


Svår fråga, det finns ju mycket att skriva om men det är svårt ändå att hitta frågeställningen. Jag har själv inte skrivit C- uppsats än. Grattis i alla fall till att ha nått sluttampen av programmet.


Skrivet av Ä~tina tentar vidare: Tips!

Ska nu börja skriva min c- uppsats i socialt arbete, läser till socionom. Känner mig helt låst inom en viss gren just nu, och egentligen vill jag skriva om någon nytt. Tyvärr har all tendens till nytänkade tydligen försvunnit.


Snälla, bombadera mig med olika tips om saker att skriva om. Skulle det visa sig att det inte riktigt stämmer med det du lovade i början, ändra så att ditt syfte och din frågeställning stämmer överens med vad du verkligen gjort. Detta händer de allra flesta som skriver vetenskaplig text och det är en vanlig och fullt acceptabel åtgärd. Men för att det där ska gå så smidigt som möjligt, och bli så bra det går, är det inte fel att ha koll på saker som meto skrivprocess, referenshantering och så vidare.


Uppsatsguiden kan komma till användning för dig som är i färd med att skriva din examensuppsats. Guiden består av kapitel, som du hittar nedan. Du behöver inte läsa dem i rätt ordning.


Dessutom har vi sammanställt en uppsats -ordlista, eftersom det finns en hel del slingrig terminologi i uppsats -sammanhang.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg