onsdag 19 oktober 2016

Fibercementplattor tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Tak , bygg och fasadlösningar inom fibercement Kvalitetsprodukter till yttertak och fasad som stalltak, ridhustak, stålhallstak, maskinhallstak.


Vågformade skivor för yttertak. Cembrit korrugerade fibercementskivor med sina robusta egenskaper ger ett ärligt materialuttryck. Den vanligaste användningen av dessa mjukt böjda och böljande skivor är på yttertak.


Egenskaperna är funktionella och ger ett tak med litet underhåll. Här kan ni ladda ner information om tak produkter till stalltak, ridhustak, maskinhallstak, industritak mm.

PDF format se höger meny: Opticolor P67 P600. De miljövänliga och robusta fibercement skivorna är lämpliga både som tak och fasad beklädnad. Skruvarna till taket av fibercement kan köpas med färdigmonterade brickor, så att man inte måste lägga tid på att lägga ihop skruv och bricka. När du väl hittat rytmen flyter arbetet på ganska snabbt. Kom bara ihåg att kontrollmäta med jämna mellanrum så att taket inte drar snett.


Vi leker med tanken att inte ta ner eternitplattorna - som fortfarande ser fina ut efter alla år - utan försöka hitta några slags fibercementplattor till tillbyggnaden och sedan måla allt i samma färg. Jag har hört talas om att det skall finnas men hittar inget på nätet. Tak fyller många funktioner förutom att de kan vara mycket vackra och starkt bidra till husets estetik genom fina tegelpannor eller ett snyggt färgat plåttak. Taket stänger ute regn och väta och behöver vara slitstarkt och väderbeständigt.


Särskilt med tanke på vårt nordiska klimat som kan vara tufft året runt. Välj butik eller ange postnummer För att kunna visa aktuellt lagersaldo och sortiment så vill vi att du väljer i vilken region du vill handla. Det går i många fall bra att lägga tegel- eller betongpannor ovanpå. Du kan också välja att ta bort eterniten för att lägga på annan tak - eller fasadbeläggning.


Ska du själv göra jobbet, finns inga speciella regler när du ska plocka ner skivorna, annat än att du inte ska skapa olägenhet för omgivningen. Fibercementtak passar även tak med låg taklutning. Dessa tak har inte lika många skarvar som tak lagda med betong-, plåt- eller tegelpannor. Arbetstekniken vid läggningen gör också att taket blir tätt.


Tak av fibercement väger mindre än betong- eller tegeltak. Läggningen går snabbt, eftersom plattorna är stora.

Eternit är ett produktnamn fö fibercement. Plattorna är formade som platta skifferplattor eller vågformade plattor och används för taktäckning. Byte eller renovering av tak är en stor Investering.


Tips när du ska byta tak och välja betongpannor, tegelpannor eller fibercementplattor till ditt tak. Om du lägger det nya taket ovanpå det gamla slipper du besvär med att riva det gamla, avfallssortera det och köra det till tippen. Gör jobbet själv, så sparar du både mycket tid och pengar! Det har blivit inne att lägga en altan av komposit, ett material som också används till många utemöbler.


Det dröjer nog inte länge innan vi kan köpa kompositbrädor i en mängd olika. Gröna tak : Att anlägga gröna tak är ett utmärkt sätt att öka ytan av växtlighet, inte minst i våra städer där grönytorna ofta minskar i takt med ökad exploatering. Gröna tak hjälper till att binda föroreningar och utgör ekologiska nischer för fåglar och insekter. Sedum – Gröna tak Efterfrågan och intresset kring gröna tak , sedumtak och marksedum har ökat starkt de senaste åren och är en effektiv metod för att förbättra stadsmiljön. Vi på Ljungs Sedum har arbetat med materialet under lång tid.


Det vågformade taket – oavsett vilket material det gäller – bidrar också till att ge god ventilation mellan inner- och yttertak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg