måndag 3 oktober 2016

Argumenterande text ämnen engelska

Här hittar du massor med goda exempeltexter som du kan inspireras av. Ta hjälp av uppsatserna nedan när det gäller att hitta ett bra ämne , formulera skarpa argument och att strukturera texten på ett bra sätt. Argumenterande texter ska få. Ska du skriva och framföra ett argumenterande tal på engelska , hittar du god inspiration här. Nedan har vi samlat massor med bra exempel på manus till argumenterande tal, ta hjälp av dem för att hitta ditt eget ämne , en bra struktur och snygga formuleringar.


Argumenterande text ämnen engelska

Ett argumenterande tal syftar till att. Här ges exempel på bedömda autentiska elevtexter som illustrerar betygsnivåerna E, C och A för Engelska 6. Underlaget för exemplen är uppgiften Temptations, där eleverna kunde välja mellan ett utredande ämne (Innocent Fun or Dangerous Possibilities?) eller ett argumenterande ämne där det fanns flera olika valmöjligheter. Jag har valt att göra denna genomgång på svenska då flera av er uttryckt att ni ( engelska år 8) tycker det blir alldeles för svårt annars.


Tips på ämnen för argumenterande tal? Hej, jag ska hålla ett argumenterande tal i svenska där min svenska lärare har sagt att man själv får välja ämne. Hoppas ni kan hjälpa mej, jag ska välja ett ämne att argumentera om i skolan. Du är inte kopplad till en skola.


En argumenterande text på engelska där eleven argumenterar emot dödsstraff. Lär dig Engelska när du sover. För att gå med i en skola klickar du på. Kanske velat övertyga andra om att tycka detsamma som du?


Då har du velat argumentera. Men man kan också skriva en argumenterande text. Tja nerds, sitter här på svenskan och är tvungen att hitta på något att argumentera om, hoppades att ni kunde hjälpa mig lite?


Jag förklarade ytterligare vilka de typiska språkliga dragen med en argumenterande text är. Texten är oftast skriven i presens, språket är känsloladdat, lockande och övertygande och vilka sambandsord som används. Eleverna jobbade med en text till som handlade om argument för och emot om ett planerat café i ett samhälle. Jag har fått en del förfrågningar om ämnen till det argumenterande talet. Här kommer några som jag drog ur min hatt.


Man måste självklart inte välja något av dessa. För alla ämnen gäller att man kan vara för eller emot. En klasskompis till mig argumenterade mot års åldersgräns på Systembolaget (när myndighetsåldern är 18). Rätt kul ämne utan att det blir så kontroversiellt som typ nu ska jag berätta varför SD inte är rasister vilket säkert skapar dålig stämning i klassen. Nästa steg blev att använda den planeringsmodell för argumenterande text som finns i Låt språket bära.


Argumenterande text ämnen engelska

En del av eleverna behövde skriva en argumenterande text tillsammans med läraren innan de själva gav sig i kast med uppgiften (Fas 3), medan andra direkt utifrån planeringsmodellen kunde skriva en egen argumenterande text (Fas 4). Tonen i texten ska vara saklig. Inga fula knep eller personangrepp.


Var tydlig med vad du anser i motsats till vad andra anser. Avslutning En avslutning på en argumenterande text kan se olika ut beroende på hur lång texten är. Huvudregeln är att göra en kort sammanfattning av de argument du fört fram och att upprepa tesen! Vill inte ha något jätteseriöst som t. Bevaka Kryssa i de ämnen du vill bevaka Ange din e-postadress Kryssa i minst ett ämne.


Talad engelska och texter från. Jättebra texter om framförallt europeiska ungdomars liv, saxade från olika länders tidningar. På samma site kan man välja andra kategorier än education (hälsa mm) och får då fram texter kring detta ämne.


Perfekt inom temaarbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg