måndag 3 oktober 2016

Antologi referens apa

APA rekommenderar att man använder respektive lands praxis för juridisk litteratur. För elektroniska böcker anges inte längre format, plattform eller läsapparat i referensen. Viss inspiration för tolkningar av allmänna principer för referenshantering enligt APA -manualen har hämtats från Wahlandt et al.


Referenserna i referenslistan sorteras alfabetiskt. Om det är flera verk av en författare sortera på år (äldsta verket kommer först). Lärares och skolledares förståelse av skolutvecklingsprocessen. Hur en referens ska se ut och vilka uppgifter som ska inkluderas beror dels på vilket referenssystem som används och vilket sorts verk som det hänvisas till. Vid Röda Korsets Högskola följer referenserna APA -systemet.


APA står för The American Psychological Association. Det är en variant av Harvardsystemet som används på Röda Korsets Högskola (RKH). Vi rekommenderar i första hand vår guide Guide till referenshantering enligt APA -systemet.


Det är en svensk tolkning av APA -systemet, anpassad för studenter på RKH. Ladda ner vår guide till APA -systemet. Därefter följer I och hela referensen till den bok kapitlet finns i. En sådan bok kallas ofta för antologi eller samlingsvolym. Den eller de som sammanställer boken benämns redaktör (red.), på engelska editor (ed.) OBS! Om du använder dig av två eller fler kapitel ur samma antologi ska du referera till varje specifikt kapitel för sig.


APA -lathunden är utformad som en tabell och innehåller de vanligaste publikationstyperna. Skapa referens av den valda posten. LIBRIS cite citations export. Skriva referenser för olika typer av källor. Nedan följer en exempelsamling på hur man skriver referenser i referenslistan enligt Harvard (kallas även författar-år- eller namn-år-stilen).


Antologi referens apa

APA – Lathunden En snabbguide till. I detta avsnitt ges några olika exempel på hur referenser kan anges i löpande text med stöd från APA -manualen. I anslutning till varje publikationstyp finns exempel på hur referensen ska utformas i referenslista och i löpande text.


När du skapar en referenslista ska källorna alltid ordnas i bokstavsordning sorterade efter första författarens efternamn eller motsvarande. Varje publikationstyp är också försedd med en referensmall, där de bibliografiska detaljerna i referensen är specificerade. Hur den bibliografiska beskrivningen ( referensen ) i källförteckningen ska se ut varierar beroende på vilken typ av dokument du har använt.


Antologi referens apa

Tre system som du kan ha stött på är Harvar APA och Oxford. Harvard och APA är parentessystem och Oxford ett notsystem. Inom förskollärarprogrammets kurser används Harvardsystemet. Inom Harvard finns flera varianter men för att det ska vara konsekvent vill vi att du använder den variant som beskrivs i detta dokument.


När du hämtar information från andra texter måste detta alltid anges med en referens. Detta görs på olika sätt beroende på vilket referenssystem du använder. Huvudsaken är att det klart och tydligt framgår vad i texten som är hämtat från dina källor och vad som är dina egna resonemang eller resultat. Harvard är det vanligaste referenssystemet som används inom SLU.


Antologi referens apa

Här finns exempel på hur du skriver en referenslista enligt SLU:s Harvard-stil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg