onsdag 19 oktober 2016

När ser man att man är gravid

Discover Man With A Man. Vill du veta om du är gravid ? För att gravtestet ska fungera optimalt så bör du vänta lite så att kroppens produktion av graviditetshormon har kommit igång. När kan man då göra ett graviditetstest? Här nedan listar vi olika graviditetstecken: Kissnödig ofta – Tecken på att du är gravid Ett tidigt graviditetstecken är när man märker att man är kissnödig oftare än vanligt. När man blir gravid belastas njurarna och mer urin hamnar i urinblåsan.


Detta beror på att blodmängden i kroppen ökar. De allra flesta missfall sker mycket tidigt. Ibland så tidigt att man inte ens hunnit upptäcka att man är gravid. Många tolkar då missfallet som en mens.


Om man har mens som vanligt, det vill säga att man blöder lika mycket och lika länge som man brukar, så är man inte gravid. Ett tydligt och tidigt tecken på graviditet är att du inte får någon mens. Du mår illa och kanske kräks, särskilt på morgonen. Du får mindre matlust. Om du tror att du är gravid vill du veta säkert direkt.


Men det är viktigt att förstå vad som pågår i kroppen så att du vet hur snart du kan göra ett test. När ägget har befruktats rör det sig mot livmodern och implanterar sig självt i livmoderväggen. En blödning tidigt kan innebära ett tidigt missfall, men det kan också vara din kropp som inte hänger med och signalerar Stoppa mensen vilket den ska göra. Om man är lång och smal ser man lätt ut att ha en liten mage. Grejen är att om jag är det så har jag antagligen blivit det ganska nyligen, typ för veckor sen eller så.


Kan man känna av graviditetssyptom så tidigt? Eller när i graviditeten känner man av t. I över år har Gravid varit en informations- och inspirationskälla för gravida kvinnor. Grattis till din graviditet! Att vara gravid och föda barn är något av det finaste saker en kvinna kan uppleva, men det betyder inte att det är enkelt.


Bland annat får man vara beredd att under en period helt ändra sin livsstil. Massage när man är gravid – är det farligt? Vi har frågat Helen Elden, barnmorska som har forskat om massage under graviditet. Nu äter du för två, men förhoppningsvis inte dubbelt så mycket som vanligt. Du bör däremot äta extra mycket av vissa livsmedel under den här tiden.


Man brukar säga att chansen att bli gravid ligger runt procent varje månad om man försöker bli gravid och har sex vid ungefär rätt tidpunkt – vid ägglossning. Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna. Tove Nordahl säger också att det kan variera när man med säkerhet kan slå fast att man är gravid.


Jag ska i alla fall försöka ge er ett så bra och ordentligt svar jag kan, utifrån den forskning och rekommendationer som finns! Kräftor går bra att äta när man är gravid. Livsmedelsverket rekommenderar att man äter fisk 2–gånger i veckan och varierar sorterna.


Lax går bra att äta när man är gravid (om den inte är vildfånga läs mer under frågan om vildfångad lax). Ja, det går bra att äta sill på burk när man är gravid. Sillen som säljs på burk är gjord av fisk från västerhavet eller ishavet och i denna fisk är halterna av miljögifter låga.


När ser man att man är gravid

Det går också bra att äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg