torsdag 13 oktober 2016

Bodelningsavtal vid skilsmässa

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik!


Vårt verktyg räknar ut vem som har rätt till vad. Skriv bodelningsavtal här!

Prata med våra jurister. Bodelningsavtal - upplösande av äktenskap. Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Om bodelningen ska göras vid en skilsmässa är utgångspunkten vilka egendomar ni hade den dag som tingsrätten tog emot er ansökan om äktenskapsskillnad.


Vad ingår i bodelning vid skilsmässa ? Vem har rätt till hyresrätten vid skilsmässa ? Du ska alltid göra en bodelning vid skilsmässa eller makes dö men du kan också göra den under bestående äktenskap. Man kan reda ut en oklar äganderättssituation genom bodelning och bodelningsavtal – och man kan bodela av egendom för att makarna ska uppnå skattefördelar eller att någon av makarna riskerar att bli skuldsatt.

Först och främst är det makarna som har nytta av bodelningsavtalet. Genom bodelningsavtalet har makarna reglerat vem som ska få vilken egendom efter skilsmässan. Därutöver kräver oftast bankerna ett bodelningsavtal om någon av makarna ska överta lån i samband med bodelningen.


En enkel men betydelsefull åtgärd som rekommenderas. Ovanstående utläggning är naturligtvis bara en kort inblick i hur en bodelning vid skilsmässa går till. Vid en skilsmässa ska en bodelning göras för att dela upp era tillgångar enligt gällande lagar och regler.


Alla tillgångar som inte är enskild egendom eller som undantagits via ett äktenskapsföror testamente eller gåvobrev ska tas upp i ett skriftligt bodelningsavtal. Jag undrar om man vid skilsmässa har större rätt till den fastighet vi bor i pga a vi har en vuxen son med särskilda behov och har svårt för omställningar. Det är i första hand jag som har ansvaret för honom och han är väldigt beroende av mig.


Inför en snart kommande skilsmässa kan makarna i förväg bestämma hur den kommande bodelningen ska göras genom ett så kallat föravtal. Detta bekräftas sedan av de före detta makarna efter skilsmässan eller då talan om skilsmässa väckts hos domstolen. Anmälan om bodelning under äktenskapet och vid skilsmässa På skatteverket. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. En bodelning under bestående äktenskap är frivillig och görs vanligen om den ena maken vill överföra egendom till den andre maken vid renoveringar till exempel, då båda vill kunna göra rot-avdrag osv.


Vid lottläggningen så bestämmer makarna rent konkret hur tillgångarna ska fördelas mellan dem medan det i steget innan endast handlar om ekonomiska värden. Nu ska alltså de faktiska tillgångarna fördelas. Vem ska få huset och vem ska bli utköpt?


I de fall bodelning görs i samband med skilsmässa blir bodelningsavtalet giltigt vid makarnas underskrift.

Registrering av bodelningsavtal hos Skatteverket är inte obligatoriskt, men däremot fullt möjligt att göra om man så önskar. När ett äktenskap går i kras kan de starka känslor som uppstår fördunkla omdömet för vilken rationell person som helst. Vi hjälper er med bodelningsavtal och att genomföra bodelningen med utgångspunkt i objektiv rättvisa. Vid skilsmässa ska makarnas egendom fördelas mellan dem genom bodelning.


Detta förutsatt att makarna inte endast har enskild egendom och ingen hävdar rätt till den andres egendom. I det fallet behövs det inte upprättas en sådan. Så här fungerar bodelning vid skilsmässa Vilka skulder ingår i en bodelning?


När kan jag köpa ny bostad? Pengarna som du kanske kan spara genom att ladda ner ett bodelningsavtal gratis kan kosta dig mångdubbelt mer i juridiska och ekonomiska överraskningar i framtiden. Finns det någonstans man kan ladda hem en gratis mall för bodelningsavtal ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg