onsdag 5 oktober 2016

Operation smile dokumentär

Boka At Smile House och spara upp till med Agoda! Sveriges största narkotikamål genom tiderna ledde till att huvudmannen Jonas Falk fick års fängelse i tingsrätten för att sen bli helt friad från alla. Jag blev otroligt imponerad av att se hur snabbt det går att förändra människors liv genom en enda operation.


Att det på så kort tid går att göra sådan stor skillnad! Medicinska volontärer åker till utvecklingsländer och utför kostnadsfria operationer på barn med läpp-, käk-, eller gomspalt, LKG. Operation Smile är en medicinsk – politisk och religiöst obunden – hjälporganisation. Volontärer arbetar utan ersättning och under ett uppdrag får cirka 1barn en operation.


Streama dokumentärfilmer och dokumentärserier från Sverige och världen. I Dox hittar du världens bästa filmer om verkligheten. Brännande aktuellt i Dokument utifrån.


Operation smile dokumentär

Du har väl inte missat vår dokumentär, Malou på Madagaskar, på TVPlay? Vår ambassadör Malou von Sivers och hennes dotter Julia, född med gomspalt,. TV4s dokumentär om svenska operation smile vinner pris som Sveriges bästa barnreportage! Tack Susanne, Phil och Jocke för ett fantastiskt arbete!


Tankar kring Zara Larssons senaste bild samt kommentarerna, även tankar om Lovette Jallow. I oktober deltog svenska volontärer på ett medicinskt uppdrag i Etiopien, vilket är det som skildras i Susanne Edmarks TV4-aktuella dokumentär Drömmar om ett leende. Jag är så oerhört glad och tacksam för att Nannic är med mig på denna resan. Tillsammans kan vi bidra till många fler leenden. Wondu har fått näsan avbiten av en krokodil och hoppas nu att läkarna kan hjälpa honom att få en ny näsa.


Med en förhållandevis enkel operation kan livet dock förändras på bara någon timme! Ett trettiotal läkare och sjuksköterskor från Sverige och tolv andra länder har anmält sig som volontärer. Tack vare våra fantastiska givare och volontärer kan vi erbjuda barn med ansiktsmissbildningar.


Att vara fattig i tredje världen är svårt nog. Att dessutom vara missbildad i ansiktet kan knäcka vem som helst. Journalisten och författaren Malou von Sivers och hennes dotter Julia reser till. Var tredje sekund föds ett barn med läpp-, käk- eller gomspalt. Majoriteten av dem växer upp i utvecklingsländer där möjligheten till operation och behandling är näst intill obefintlig.


Operation smile dokumentär

En fantastisk upplevelse. Det var så mycket glädje och kärlek”, säger hon. Oavsett anledning till varför man väljer att utföra en operation , känner många mest oro för själva narkosen. Förberedelser inför narkos och operation.


Inför en narkos är det viktigt att vi ser över ditt allmänna hälsotillstånd. Han kryssar fram och tillbaka i väntan på en motorbåt fullastad med kokain. På andra sidan Atlanten sitter polis och bevakar honom med en GPS. De väntar på rätt tillfälle att slå till.


Mauritz Andersson är kuriren. Under resan följer de organisationens arbete med att operera barn med läpp- käk- och gomspalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg