tisdag 4 oktober 2016

Registrera äktenskap

Du måste anmäla en bodelning om du ska dela upp boet under pågående äktenskap. Handlingen där fördelningen av vem som ska äga vad framgår (tillgångar och skulder) kallas bodelningshandling, och det är frivilligt för er att registrera den. Omvandling av ett registrerat partnerskap till äktenskap.


Registrera hos thailändska utrikesministeriet. Ministry of Foreign Affairs Department of Consular Affairs 1Chaeng Wattana Rd.

Om byte av efternamn har skett framgår detta av personbeviset. Denna information skrivs då även i det ovan nämnda intyget. Varför har du då intyg att du inte är gift resp hindersprövning. I detta fall skall ni väl bara registrera ert äktenskap i Thailand. Följande skall du då ha till Ambassaden.


Registering i Thailand av vigsel gjord i Sverige samt eventuellt namnbyte Läs mer om vad som behövs för att registrera vigsel som gjorts i Sverige här. Tidigare tillämpades äktenskapslagstiftningen endast för par med en man och en kvinna och för samkönade par gällde separat lagstiftning, de kunde inte gifta sig kyrkligt utan ingick registrerat partnerskap och kallades då registrerad partner.

Hon kommer ifrån Kanada. Och kommer flytta över dit nu kommande året. Det tog lång tid där borta efter att vigselförättaren registrerade det hos myndigheterna. Sedan fick vi vänta på våra papper (vigselbevis).


Vart går jag och får det registrerat ? Ett äktenskap som har ingåtts utomlands är giltigt till formen om det är giltigt enligt den stat där äktenskapet ingicks, se 1:lag om vissa internationella rättsförhållanden rörande äktenskap och förmyndarskap. Bodelningsavtalet kan ni däremot registrera om ni vill. Skatteverket registrerar endast äktenskap som anses giltiga.


Först därefter kan ni göra en bodelning under äktenskapet. Om ni vill kan ni också registrera själva. I de länder där samkönade äktenskap är tillåtna erkänner man vanligen samkönade registrerade partnerskap från andra länder. I länder som inte tillåter samkönade äktenskap men som har någon form av registrerat partnerskap får par av samma kön som gift sig utomlands vanligtvis samma rättigheter som registrerade partner. Jag fick det här svaret från skatteverket angående registrering av äktenskap ingått i Thailand.


Skicka ett brev med handlingen att du vill att vigseln registerad i. En vidimerad kopia och stämplad från ambassaden.

Vi översätter vigseln. Skicka även en kopia på passet och beviset för namnbyte. Det första vi gick till och registrerade äktenskapet kunde inte ens göra nya id-kort, de hade ingen maskin för det. När hon sen gick till ett annat kontor fick hon höra att hon var tvungen att vara där tidigt för det fanns inga platser kvar denna dag och då var hon där strax innan 11:00. I vissa fall, till exempel om ni äger fastigheter, måste ett avtal skrivas.


Ni kan själva skriva ett bodelningsavtal som ska undertecknas av er båda. Dvs se till att ni får en på engelska ellet nåt. Sen är det också efternamsbyte om du ska göra det måste du lämna in blanketten samtidigt med vigselbeviset. Mycket mera papper o byråkrati.


Gift er i Sverige först är mitt råd sedan kan ni ha hur många som helst tempelceremonier ni vill vilket inte är ett krav men för nära o bekanta mycket uppskattat. För mera info av gift i Sverige o registrera sig som gift i Thailand gå in på. Vi skall registrera vårt svenska äktenskap i Thailand nästa sommar.


Det lär väl inte vara så komplicerat om man har en godkänd översättning, det får jag hoppas att dom klarar av. I Thailand har vi bara gjort den buddhistiska bröllopsceremonin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg