tisdag 5 maj 2015

Hur länge får man göra abort

Där får du tid för en undersökning för att kontrollera hur länge du har varit gravid. Ni pratar även om vilken abortmetod som är bäst för dig. Vilket sätt som används beror bland annat på hur länge du har varit gravid. Medicinsk abort före vecka 12.


När du gör en medicinsk abort får du en tablett på abortmottagningen. Du får gå hem efter att du har tagit tabletten. Abort - här hittar du allt du behöver veta om aborter och abortlagen. Vad händer i kroppen efter en abort ? Hur går en abort till? Fri abort till vecka 18.


En kvinna som vill göra abort har rätt till det före utgången av graviditetsvecka 18. Därefter är det Socialstyrelsens rättsliga råd som tar beslut om abort. Risken för komplikationer är mindre ju tidigare aborten görs. Metoderna för abort är olika beroende på hur långt gången graviditeten är. En medicinsk abort gör ont när livmodern drar ihop sig i sammandragningar.


På mottagningen får man smärtlindring och det är viktigt att ha sällskap med som stöd. Smärtan är inte farlig, vet man det är det ibland lättare att klara av att det gör ont. Men annledningen måste vara ganska så hård för att få göra en så pass sen abort. Har den kromosomfel el liknande fel så är de en HELT annan sak.


Anledningarna till att man vill göra abort kan vara många. Det kan vara för att man inte känner sig redo. Att man tycker att man är för ung eller att det inte passar i ens liv just då. Kanske är den man blivit gravid tillsammans med inte den som man vill ha barn med.


Hur länge får man göra abort

Får man det direkt eller måste man vänta några veckor? Jag tänker inte på köer i vården nu utan bara hur fort det går att genomföra en abort efter utebliven mens. Det gäller oavsett hur länge du varit gravid.


Du har också rätt till stödsamtal efter en abort. Det är den mottagning där du gjorde abort som har ansvar för att du erbjuds samtal. Har absolut inga planer på det, men vill gärna veta ändå. Att genomgå en abort är olika för alla, både psykiskt och fysiskt. Vissa får ont, andra inte.


Rutinerna kring aborter kan också skilja sig åt mellan olika mottagningar runtom i landet, men förhoppningsvis kan den här artikeln ge dig ett hum om vad som händer med kroppen efter en abort. Vid senare abort görs en så kallad tvåstegsabort. Aborten går i stort sett till som en medicinsk abort men man får ligga inne på sjukhuset. Först får man en tablett som avbryter graviditeten. Man tar först piller som stoppar graviditeten.


Två dagar senare tar man piller som startar sammandragningar i livmodern vilket orsakar att fostret stöts ut ur kroppen. Man kan göra kirurgisk eller medicinsk abort. Att göra en medicinsk abort kan likna att få ett. I tidig graviditet, före vecka sju, är det mest effektivt att göra medicinsk abort.


Om man väljer denna metod får man först en tablett, som man sväljer på mottagningen och sedan går man hem. Utöver detta känner många kvinnor skam och skuld – men kom ihåg: du är inte ensam. Läs fakta om hur medicinsk och kirurgisk abort går till och vad skillnaden är.


Så jag tänkte börja testa redan imorgon för jag vill ha svar snabbt och kunna boka tid. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Tror sista veckan är och då måste socialstyrelsen godkänna det.


Hur länge får man göra abort

Man får göra abort upp till v. Jag har själv gjort några aborter när jag var ung och det gick bra. Ta kontakt med sjukhuset där du bor så hjälper dom dig. Kan man se samma stjärnbilder på nordpolen som man ser på sydpolen och blir dom upp och ner på?


Vad är nord steelex för något?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg