måndag 18 maj 2015

Menorca huvudstad

Menorca bjuder på en skön blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Ständigt lika populära New York. Boka flyg- och hotellpaket här. Fantastiska Erbjudanden i Menorca.


Idag finns både barer och nattklubbar som håller öppet efter tolvslaget men den som vill få ut så mycket av nattlivet som möjligt bör kanske söka sig till någon av grannöarna Mallorca eller Ibiza.

Huvudort är Mahón (på katalanska Maó). Medelhavets västra del ligger cirka 2kilometer from den iberiska halvön. Menorcas flygplats ligger vid öns huvudstad : Mahon. Med en yta på 6kmhar hela ön förklarats ett biosfärområde av UNESCO.


Res till Menorca - den gröna ön med hundratals vackra badvikar - men också långa sandstränder. Menorca är även perfekt för vandring, cykling och snorkling. Katalanska är huvudspråk men givetvis talas också spanska.


Huvudstaden Maó heter på spanska Mahón och har namngett öns viktigaste bidrag till den internationella gastronomin: majonnäs (mahonesa).

Strax öster om Iberiska halvön hittar vi det världsberömda semesterparadiset Mallorca. I över år har turister vallfärdat till denna spanska Medelhavsö för att njuta av värme, kultur och storslagen natur. Palma de Mallorca är öns största stad och brukar till och med sägas vara huvudstad. Menorca har vacker natur, massor av fina stränder och mysiga byar.


Till skillnad från sina grannar Mallorca och Ibiza har Menorca medvetet undvikit massturism. Det byggs få nya hotell eftersom ön är ett naturreservat och det finns restriktioner för hur mycket turismen får expandera. Utanför Palma som är Mallorcas huvudstad finns det många populära ställan att besöka så som Valldemossa, Serra de Tramuntana och Sóller. I norr har staden Alcúdia romerska kvarlämningar att besöka.


Delar av ön är mycket bergig och perfekt för en utflykt med bil, cykel, buss eller till fots. MENORCA ÄR TVÅSPRÅKIGT. Vid de stora badorterna finns det massor av aktiviteter, först och främst olika vattensporter men även gokartbanor, djurparker och vattenparker. Klimatet är typiskt medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Den bredaste guiden om Mallorca på svenska!


Här hittar du information om Hotell, Restauranger, Stränder, Aktiviteter samt våra personliga tips och topplistor. Det är förmodligen den mest lugna av Balearerna med sina orörda stränder och dolda vikar. Det är lätt att resa med buss till öns huvudstad Mahón för en lunch i hamnen, lite shopping eller ett besök i gindestilleriet Xoriguer där man framställer öns aromatiska gin.


Mallorca är den största ön i ögruppen Balearerna och ligger i den västra delen utav Medelhavet.

Följande på tur är Ibiza, Menorca och Formentera. Hit kommer årligen flera miljoner turister för att sola och bada, utforska den vackra naturen, äta, dricka gott och njuta i värmen. Ska du resa till Mallorca ? Jag har varit på Mallorca flera gånger och här har jag samlat mina bästa tips på hotell, restauranger, hur man tar sig runt, sevärdheter och stränder. Du kan också se kort fakta och annat som kan vara bra att veta innan man reser till Mallis! Väder och klimat på Mallorca.


Mallorca ligger i Medelhavet, söder om Spanien och norr om Afrika. Mallorca har ett typiskt medelhavsklimat, med varma, torra somrar och milda vintrar. Vindarna kommer från nordväst, vilket gör regionerna i sydost i allmänhet varmare och torrare.


Sedan gör vi en rundresa i det tidigare habsburgska riket. Prag brukar kallas de hundra spirornas stad och ligger vackert vid Moldau. Mer information om Mallorca : Fakta om Mallorca : Palma ligger på Mallorcas sydkust och är Balearernas huvudstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg