onsdag 13 maj 2015

Amerikanska flottan

Hangarfartygen utgör hjärtat i de så kallade Battle groups som större delen av den amerikanska flottan grupperas kring. BjornWallenberg Den kinesiska succéappen Tiktok stöter på patrull i USA. Under andra världskriget köpte amerikanska flottan två hjulångare och konverterade dem till träningshangarfartyg. Båda fartygen betecknades med skrovklassificeringen IX och saknade hangardäck, hissar samt beväpning. Fartygens roll var för träning av piloter i start och landning.


Amerikanska flottan skrotar pekskärmar efter dödskraschen.

Efter en olycka som kostade tio personer livet ska amerikanska jagare återgå till mekaniska styrsystem som anses vara lättare att förstå sig på. För ett par år sedan sedan publicerades filmklipp på mystiska flygande föremål. Nu bekräftar den amerikanska flottan att filmerna är äkta och att innehållet. Allt fler piloter träder nu fram och berättar om sina möten med okända föremål i amerikanskt luftrum.


Rapporter som har fått den amerikanska flottan att ta fram nya riktlinjer för hur dessa föremål ska rapporteras. Den amerikanska flottan är den största i världen. Detta kanske låter som något ett barn kunde säga, men faktum är att det är helt och hållet sant.


Den är så enorm att dess totala utrustning väger, i ton räknat, mer än de flottor som kommer efter den amerikanska rangordnat efter vikt. Den sysselsätter en halv miljon människor.

Sedan den tiden har flottan ständigt blivit engagerade i världsaffärer kring Medelhavet, och ibland längre bort. I ljuset av den slutsatsen kommer den amerikanska flottan nu att installera mekaniska styrsystem i alla de jagare som i dag navigeras med pekskärm, enligt branschorganet USNI News. Samtidigt går de inte in på detaljer men erkänner att de inte vet vad det är som visas på de anmärkningsvärda filmklippen.


Här ska det nu ligga kvar tills besättningen har vilat upp sig. Den här databasen innehåller listor över döda och sårade, hedersomnämnanden och andra register som dokumenterar personal inom bland annat den amerikanska flottan. En närmare granskning har emellertid avslöjat att produkterna i fråga inte är tillverkade av Aventura Technologies. I själva verket handlar det om prylar som har importerats från Kina, något som är extra känsligt med tanke på att utrustningen bland annat har använts av den amerikanska flottan. Nu har amerikanska flottan tvingats be om ursäkt för pilotens barnförbjudna skämt.


Piloten har flugit i ett mönster som lämnat spår av kondenserad luft som för åskådare på marken liknat något obscent”, skriver flottan i ett uttalande till New York Post – och ber om ursäkt för ”denna ansvarslösa och omogna gärning. USA:s flotta får hypermodern jagare. I talet säger Trump att han planerar att utöka den amerikanska flottan med ytterligare hangarfartyg. Vi ska ge er resurserna för att hålla oss säkra, vi kommer ha den bästa försvarsmaterielen i världen. Ni ska få de verktygen ni behöver för att förebygga krig, eller om det så behövs, för att föra krig.


Att vara anonym på nätet ses länge som en självklarhet. SAFFiR heter en humanoid robot från Virginia Tech som utvecklats under fem års tid med hjälp av finansiering från den amerikanska flottan. När den är färdig ska den kunna hjälpa till med att släcka bränder ombord på fartyg och även patrullera dessa. Det är intressant att man erkänner att det förekommer kränkningar av militärbaser som man inte vet var de kommer i från, säger Clas Svahn, internationellt ansvarig för Ufo Sverige.


Nio aktiva och pensionerade anställda, inklusive en amiral, åtalas i den så kallade ”Fat Leonard”-härvan.

De anklagas för att ha tagit emot lyxresor, middagar, ”karuseller med prostituerade” – och Lady Gaga-biljetter. Jag har varit i kontakt med den amerikanska 5:e flottan i Indiska Oceanen och de håller på att utveckla ett system där de kan hålla uppsikt på alla fartyg och på så sätt vara behjälpliga med samordning av konvojer och eventuella piratattacker. Det skriver långseglaren Lars Hässler. Den tyska flottan ville slåss, men överkommandot vågade inte riskera det i ett klassiskt sjöslag. Beväpningen består av luftvärnsrobotar för skydd mot attackerande flyg och sjömålsrobotar.


Kongsbergs bolag får kontrakt från amerikanska flottan Kongsbergs bolag Hydroid Inc. Pocasset, Massachusetts har tilldelats ett kontrakt gällande teknisk support och utbildningstjänster för systemfamiljen MK 18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg