torsdag 14 maj 2015

Lättlagad mat till många

Adventure Menu säger STOPP till kemiska tillsatser, konserveringsmedel och färgämnen. Färdigt att äta direkt ur förpackningen med en hållbarhet på år. Här kan du köpa friluftsmat.


Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer. Ska du laga mat som passar till många gäster?

Här hittar du recept på lättlagad och enkel bjudmat så som buffémat, grytor och ugnsrätter. Långpannan är bra att ta fram när du ska laga mat åt många , eller göra mycket mat och för att frysa och spara. Sötsaker som paj och tårta går att laga i långpanna, och även middagsfavoriter som kyckling, rotfrukter och potatisklyftor. Att laga mat till många gäster kan vara stressigt.


Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan. Luta dig tillbaka och låt maten laga sig själv i ugnen. Medan steken blir färdig kan man umgås med middagsgästerna och kanske hjälpas åt med att fixa goda tillbehör.


Eller så lagar man allt i samma form, hur enkelt som helst!

Här har vi samlat massor av härliga recept på festmat som är lätt att lyckas med. Lättlagade recept som passar utmärkt att laga när fantasin inte är på topp och tiden inte räcker till. Njut av enkel mat tillsammans med hela familjen!


Festmat behöver inte vara dyr för att bli lyxig, handla smart och planera dina inköp så kan du gott och väl servera en riktigt snygg festmåltid utan att spendera hela matkassan. Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.


Snabbt, enkelt och gott ska det vara! Middagstips och enkla recept kan man aldrig få för många av. Här finner du en mängd olika enkla recept på god mat som passar bra till bjudning och fest.


Recepten är enkla att göra och många har bilder steg för steg. De flesta har vi kommit på själva. Vi har även lagt till några av våra bästa recept på drinkar.


Om man är två går det ännu snabbare! Vår dotter fyller år nu i helgen och då ska vi bjuda släkten på mat och tårta. Det blir ca personer som kommer, ev ett par till (Nästan bara vuxna) Tidigare gånger har vi gjort pastasalla asiatisk köttgryta med ris, lasagne, smörgåstårta. Inte samtidigt då förstås vid olika födelsedagar.


Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Aller media. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren och att ansvarig utgivare för denna webbplats inte har något ansvar för kommentarerna.

Mat är mer än matlagning. Laga enkla vardagsrecept eller annorlunda recept till helg, fest och buffé – med passande vintips. Bloggen drivs av mig, Madeleine Landley.


Och då blir det ibland linssoppa, och det har inte varit några större problem, säger LOPPIs toppbloggare Linnéa Seidel som driver mat - och bakbloggen Linnéas skafferi. Vi bad henne leta fram lättlagade , snabba och hälsosamma varianter på de mest populära rätterna. Mingelmat är perfekt till bröllop och fest. Landleys kök är en av Sveriges största matbloggar. Gör många små rätter så alla hittar sin favorit.


Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest, sommarfest, dop, bröllop, fest med jobbet eller annat större kalas. Att fixa festmaten själv är lättare än du tror. Maten behöver inte vara så krånglig.


Med lite goda rå enkla recept och glatt humör gör du lätt mat och ordnar dryck till många gäster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg