tisdag 26 maj 2015

Skv 7831

Skv 7831

Din maka eller make behöver inte skicka in något godkännande av bytet. Har du inte egen skrivare kan du beställa blanketten via beställningstjänsten. Vi skulle vilja visa dig en beskrivning här men webbplatsen du tittar på tillåter inte detta.


Skv 7831

Ni kan lämna anmälan samtidigt med ansökan om hindersprövning eller senast i samband med vigseln. Så här fyller ni i blanketten Texta tydligt på blanketten eftersom uppgifterna läses maskinellt. I Piteå finns flera borgerliga vigselförrättare som ni kan välja bland. Se vigselförättare nedan. Vid vigseln behöver det finnas vittnen.


Om ni inte har några vittnen så kan tyvärr inte ambassaden ordna detta. På denna blankett finns även möjlighet. Skatteverket registrerar namnändringen när vigselintyget har kommit in. Man kan höra ihop på andra sätt än i ett delat efternamn. Sedan mitten av åttiotalet har Grekland haft som lag att kvinnor behåller sitt flicknamn, även om den lagen nu mjukats upp och mannen eller kvinnan nu kan välja att även lägga till sin partners namn.


Detta gäller alla, oavsett om du inte är folkbokförd i Sverige. Ett mellannamn bär man för att visa gemenskap med en partner som bär detta namn som efternamn. Man kan också ha sitt eget tidigare efternamn som mellannamn.


I samband med hindersprövningen bör man även anmäla vilket efternamn var och en ska bära i äktenskapet. Borgerlig vigsel är ett alternativ till kyrklig vigsel. Länsstyrelsen utser borgerlig vigselförrättare för respektive kommun.


För att pröva om det finns några. Intygen gäller endast fyra månader. Många drömmer om att ge sitt Ja! Jag ska byta stavning på mitt förnamn samtidigt som jag byter efternamn, så jag har mailat och frågat skatteverket hur jag ska göra. Fick väldigt snabba svar.


För utländska par, eller om den ena av parterna inte är skriven i Sverige, gäller att svensk hindersprövning måste göras. Men om man ska gifta sig. Var skaffar man ett sånt där tillstånd och hur lång tid tar det att få det? Blivande ska ta mitt namn.


Skv 7831

Innan man kan gifta sig. Vilka blanketter ska in till skatteverket nu då? Juridiskt förvärvar du då din makes namn vid vigseln. Hindersprövningen såklart. Vi gör dock ingen namnändring i folkbokföringen förrän vi har registrerat vigseln.


En redovisningsenhet som själv har skapat immateriella tillgångar kan under vissa förutsättningar aktivera utgifterna för detta utvecklingsarbete som balanserade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg