torsdag 21 maj 2015

Kabel till solpanel

Samt dagar returrätt! Batterier till det mesta! Du kan logga in eller skapa konto. I ena änden är en C4-anslutning monterad. Dubbel kabel för inkoppling av solpanel till regulator.


Sv: Hur beräknas kabel tjockleken mellan solpanel och MPPT regulator?

Till skillnad mot parralell koppling så slår den minsta skugga i seriekopplingsutförandet ut hela solpanelpaketet. Solpaneler för camping, husvagn, husbil och stugor. Solceller på eller brevid din husbil eller husvagn är kanske den mest ultimata och smidiga lösningen för effektiv strömförsörjning. Jag ska göra det här nära regulatorn. Det är normalt den typen av kabel som används.


En enkelisolerad kabel i skyddsrör eller en flerledarkabel funkar mellan taket och invertern, men det blir svårt att få till en dubbelisolerad anslutning till panelerna och invertern. Låg spänning (dvs 12v el 24v) kräver tjocka och korta kablar för att inte drabbas av förluster. Lägg ner lite extra jobb på att hitta kortast möjliga väg för kabeln.

Det kan du räkna ut nedanför. Vilken tjocklek på kablen ska man ha? Spänning och kabelns längd måste anges, samt effekt, eller ström. Gör solpanelen enkel att koppla på och av för t. Matchande kontakter med solpanelen samt skalade kontakter för regulator eller motsvarande. Kabelarea behöver ej anges.


Detta är kabeln för dig som vill förlänga befintligt kablage på 12V solpanelen eller vill seriekoppla flera paneler, antingen det är till en nätansluten anläggning eller du kanske använder en MPPT regulator och vill ha fram högre spänning fram till regulatorn. Jag har två solcellspaneler och två MaxPower-regulatorer i min båt. Sv: Kablar till solpanelen Den kopplingslåda som sitter på undersidan av panelen har ju ingångar för just kabeln. Jag har kopplat mina egna kablar dit istället för de som satt där.


Mina var dessutom skruvfästa så det var väldigt enkelt. Dock ska ju tätningen in i lådan sitta lika bra som ursprungskabeln hade. Uppkoppling av solpanel till batteri och övrig utrustning i ett V syste1. Hur gör jag det här snyggast så att det blir enkelt att koppla ur en solcell om j. Koppla aldrig din utrustning direkt till solpanelen.


Använd alltid en laddnings regulator. OBS Den höga strömmen från en solpanel kan vara livsfarlig.

Du kopplar enkelt på Mckontakten till solpanelen och skruvar sedan i andra änden av kabeln till regulatorn. Säkringshållare och säkring för batteri och last. Tillval:Vi erbjuder tre sorters monteringskit beroende på vilket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg