onsdag 27 maj 2015

Meze recept

Här hittar du recept till en buffé med libanesiska, turkiska och grekiska läckerheter. Aubergine, bladpersilja, citron och mynta är några vanliga smaker i den libanesiska matkulturen. Libanesisk mat serveras ofta som små rätter, så kallade meze.


Några libanesiska rätter är salladen taboulé, små piroger med olika fyllningar, och hummus. Här har vi våra recept med smaker från Libanon.

Laga många rätter och bjud dina vänner på en. Rätterna kan lagas i förväg, smakerna blir bara godare när de utvecklas. Här är hennes goda recept ! Ghenwa bjöd på meze - flera libanesiska smårätter till förrätt. Tabbouleh, sambusik med fetaost, baba ghanouj, hommous och vinbladsdolmar.


En buffé med små och stora rätter från östra medelhavet. Varmrätter som lammgryta med persiskt ris passar till meze. Här får du tips på massor av rätter till din egen meze -buffé.

Recept på några rätter som passar till meze. I likhet med Spaniens tapas och Italiens antipasti har Grekland också en sprudlande smårättstradition. Vad du äter kan göra stor skillna inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet.


Meze – grekiska smårätter. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen. Bli ännu bättre i köket med hjälp av våra recept. Vi har både klassiker och nya spännande rätter.


Jag har fått förfrågningar om att ordna till vissa länkar till ett gammalt inlägg med flera meze recept. Så nu har jag gått igenom allt och det ska var. För en vardagsmiddag kanske det räcker med en eller två rätter med enklare tilltugg. RÖDBETSSNITTAR MED LÄMMFÄRS OCH SAGANAKI Skiva rödbetor så tunt du kan och lägg på en plåt. Smula lite rå lammfärs på varje skiva, salta, peppra och ringa på olivolja.


Typiskt är små rätter som även kallas meze. Exempel på några rätter från den libanesiska köket är tabbouleh, hummus och pita. Anari med jordgubb och honung.


Till mezen provade jag göra en äggplant sidorätt. För mig ska meze ha flera små rätter allt ifrån olika röror med grönsaker, yoghurt, ris och.

Hos oss är köket hjärtat av restaurangen och inrymmer många viktiga aktörer. Maträtterna är inga hastverk utan. Enkel och pikant röra till meze. Gott på bröd och till grillat. Bjud på en grekisk meze -buffé.


I det grekiska köket finns många läckra smårätter att inspireras av till festbuffén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg