fredag 8 maj 2015

Mångkultur fungerar inte

Miljöpartiet visade att orden om mångkultur bara var ord. Det fungerade inte ens i riksdagens mest mångkulturvurmande parti. Fardous menar att det strider mot hennes religiösa övertygelse att ta främmande män i handen.


Mångkultur fungerar inte

Hon har stöd för detta. Profeten Muhammed sa: ”Jag skakar inte hand med kvinnor”. Ska mångkulturen utvidgas till att även omfamna den kulturyttring dessa afrikaner förkroppsligar? Den verkar gå ut på att den som är afrikan har rätt att vara i Europa och ta ut och förse sig ur den ’gudomliga bankomaten’. Vad menar du när du skriver så?


Det finns inte ett enda land i världen där mångkultur fungerar. Vladimir Putin menar att ledare i flera stora västländer inte har ”skyddat” sina medborgare tillräckligt från mångkultur och sexuell mångfald. Han menar samtidigt att Ryssland ” inte har några problem med HBTQ-personer, men att vissa saker ”förefaller överdrivna”.


Mångkultur fungerar inte

Bitvis har tonen varit oförsonlig. Ett återkommande argument har varit att är man emot mångkultur så är man intolerant och för en enhetskultur. Det bygger på ett fundamentalt missförstånd om hur kulturer fungerar.


Den socialantropologiska forskningen lär oss att kulturer inte är helt homogena och klart avgränsade. Om det hade fungerat så hade vi inte haft inbördeskrig någonstans i världen. Otaliga miljarder har satsats på integrationen. Integrationen har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera. Det går nämligen inte att integrera människor som inte vill.


Jag har inte varit inne på din blogg tidigare, men förstår, att du är islamkritisk. Det är jag me därför att jag är feminist och ateist. Men jag förstår av ditt bloggnamn - femina är latin för kvinna, nix = inte - att du tycker att kvinnor inte platsar i din värld (utom i sängen, gissar jag). Margit Richert:Kom inte och tala om för mig vad mångkultur är Jag har studerat den i hela mitt liv. Jag bär den i mitt sibiriskkosacktyskfranska blod.


Mångkultur är inget museum, där vi majoritetssvenskar storögt kan titta på exotiska människor med udda mat, traditioner och klädsel. Om vi ska vara ett mångkulturellt samhälle (och det är vi, även om somliga ogillar det) kommer det att påverka oss. Majoriteten måste inte anpassa sig, men vi måste ta minoriteterna på allvar. I Sverige envisas våra politiker och journalister fortfarande med att framhäva mångkulturens.


Mångkultur fungerar inte

Mångkultur , dess varande eller icke-varande, är något som tycks intressera människor både här och annorstädes. Det är en fråga som alla tycks ha synpunkter på. Från höger till vänster disputeras den, oftast i affekt. Synd bara att man glömt bort att definiera exakt vad mångkultur är. Dessutom uppmuntrar man invandrare att bibehålla och utveckla sin kultur, språk, religion m. Detta finansieras till stor del med skattepengar.


De arbetar bra tillsammans och har roligt ihop. Anledningen till att det fungerar så bra är att alla är blandade och inte placerade i kolonier. Alla arbetar också mot samma mål och med samma regler och värderingar, grunden för att ett samhälle ska fungera. De här två sakerna är vad som saknas i länder som till exempel Sverige.


Marteus: Yttrandefrihet fungerar inte i en mångkultur Så är hon i farten igen. Ann-Charlotte Marteus (Expressen), som bloggen tidigare skrivit om när hon ville förbjuda radioprogram med systemkritiska inslag, vill nu ”sätta gränser” för vad myndighetspersoner – men även andra – får säga. Mångkultur är inte enbart positiv I tre år bodde socialantropologen Aje Carlbom i den invandrartäta stadsdelen Rosengård i Malmö för att studera förhållandet mellan islam och integration.


I går presenterade han resultatet i sin doktorsavhandling vid Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg