onsdag 29 november 2017

Mötesplatser för äldre

Hitta Köpa Eller Leasa Bil om du letar nu. Vi erbjuder dig som senior möjlighet till social gemenskap, kulturarrangemang, skapande verksamheter och möjlighet till fysisk aktivitet. Vi Seniorer, mötesplats för alla som är över år. Du kan fritt välja vilken mötesplats du vill gå till, oavsett var i staden du bor. Det finns nio öppna mötesplatser för seniorer runt om i Malmö.


Hos oss kan du delta i olika aktiviteter och få nya upplevelser tillsammans med andra.

Vi har ett utbud med bland annat gymnastik, dans, boule och biljard. Till kommunens mötesplatser för äldre och andra är alla välkomna som vill ha sällskap eller vara med i de olika aktiviteter som arrangeras. Mötes­platserna är bemannade med personal vissa dagar och samverkar med frivilliga organi­sationer samt pensionärsföreningar. Att besöka mötesplatserna kostar ingenting.


På kommunens mötesplatser för äldre kan du och dina anhöriga få social samvaro, upplevelser, stimulerande aktiviteter och förhoppningsvis få nya vänner. På mötesplatserna strävar vi efter att stimulera och aktivera besökarna och därmed bidra till att höja livskvaliteten och välbefinnandet. SPF erbjuder en träff som kallas för ”hjärnkoll” som de har i samarbete med Vuxenskolan.


De erbjuder också en sångkör. Tag kontakt med dem för att se vad de har att erbjuda.

Kyrkorna har också andra aktiviteter att erbjuda för äldre. Här kan du delta i aktiviteter, hålla igång kroppen eller bara umgås en stund. Sök bland kontaktannonser och skapa din dejting profil gratis på Sveriges bästa dejtingsajt. I Lidköping finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter.


Du som är äldre eller har en funktionsnedsättning är varmt välkommen till oss. Vi erbjuder gruppaktiviteter, våffelcafé, bingospel, föreläsningar och mycket annat. Välkommen till Kensaq. Fysiska och sociala aktiviteter stimulerar både hjärta och hjärna, vilket är viktigt för ett gott och hälsosamt liv.


En del bedrivs av fritidsverksamheten, men mycket genomförs av enskilda frivilliga, ideella föreningar, pensionärsorganisationer, kyrkor och andra organisationer. Vi hjälper äldre ur ensamheten. Det är extremt påfrestande att möta livet helt ensam och det sociala behovet upphör inte för att man blir gammal. Kanske är det snarare då det är som allra störst, eftersom negativa livshändelser ofta hopar sig i hög ålder? Verksamheten bygger på ett aktivt deltagande från de besökande, studieförbun organisationer och andra.


På mötesplatserna samverkar kommunen med ett stort antal frivilliga, som med sin tid och engagemang bidrar till gemenskap, trivsel och vänskap. Bland annat ska antalet befintliga sociala mötesplatser för äldre öka och utvecklas. Syftet är att fler personer ska klara sig själva en längre tid med ökat välbefinnande.


Mötesplatser är en del av kommunens öppna verksamhet för äldre. Till skillnad mot många ”modernare” dejtingappar har sidan en mer traditionell design och fokus ligger mer på personlighet och intressen än på bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg