tisdag 14 november 2017

Döden i dina ögon genre

Köp dina favoritböcker till bra priser. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Döden i dina ögon book. Tänk dig att du ser in i ögonen på.


Handling: 15-åriga Jem är speciell - när hon ser folk i ögonen ser hon datumet de ska dö.

Jem bor i London, och hon är lite utstött - eftersom hon helst undviker att se folk i ögonen håller hon sig ifrån andra så gott som möjligt. Kunde knappt lägga undan den, allra minst i skolan. Läs även fortsättningen- Arvet;) Även denna bok är jättebra! Beskrivningen av de två tonåringarnas vänskap och utvecklade relation är fin, och även deras förhållande till omvärlden känns trovärdigt.


Läs mer om hur det funkar här. Så här hanterar KB dina uppgifter vid användning av denna tjänst. Reads Votes Part Story.


Stockholm drabbas av en rad ritualmord på högt uppsatta tjänstemän.

Goodreads helps you keep track of books you want to read. Siffror som motsvarar datumet personen i fråga ska dö Hon lever sitt liv som en outsider, på alla vis, men främst i skolan. Sedan dagen hennes mamma dog har Jem vetat vad siffrorna hon ser i människors ögon betyder. Det är datumet de ska dö.


Jem försöker hålla sig undan alla människor så gott det går – för att inte behöva se dem i ögonen. Men en dag träffar hon Spider. Han är lång och rastlös, och fast besluten att de ska bli vänner. Novellen är förfat tad av en sjundeklassare. Syf tet är at t, på et t målande sät t, synliggöra utsat thet och vad konsekvenser av mobbning kan innebära.


Webbplatsen använder sig av kakor (cookies) för olika funktioner och för att ge en bra användarupplevelse. Information om våra kakor. Unik inblick i Stalins. Men hon nöjer sig inte med det utan prövar ett nytt berättargrepp. Från första sidan till sista sitter man med näsan i boken, det här en bok man bara måste älska!


Spänningen stiger för varje sida och det är totalt omöjligt att veta hur det ska sluta. En bladvändare som blir riktigt, riktigt spännande även om slutet är lite väl sockersött i min smak.

Blodet låg som en pöl på marken efter det stora ärret i huvudet. Han försökte lyssna på rösten i huvudet och ställde sig upp. Han var yr, han la handen på det stora ärret på huvudet.


Ett steg till, kom igen. Jem kan se i människors ögon vilket datum de kommer dö. Hon har alltid sett sifforna men först när hennes mamma dog förstod hon vad de betyder. Jem har växt upp i olika fosterhem och håller sig för sig själv.


Hon försöker att undvika det hon ser i andra människors ögon. Detta har naturligtvis lett till att mina förväntningar blivit väldigt höga, kanske orealistiskt höga… Jag upplever det här som en helt ok, kanske till och med bra, ungdomsroman som inte alls griper tag i mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg