torsdag 2 november 2017

Psykolog otrohet

Landstingssubventionerad tjänst. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid!


Att man blir så knäckt av otrohet handlar inte bara om sex. Att vi är sociala varelser som är rädda att bli uteslutna ur flocken är minst lika viktigt. Maria Farm, legitimerad psykolog gör en genomgång av varför det gör så ont.


Psykolog otrohet

Otrohet skapar ofta en kris i ett förhållande. Men det finns hopp om att reparera en relation och gå vidare om man är beredd på att jobba med sig själv. Men så småningom kan man bli fri och kan gå vidare tillsammans. Fatta därför inga livsavgörande beslut om att slänga ut mannen eller frun och skilja dig när du är i ett chocktillstånd.


En otrohet måste inte betyda att det är kört. Vart gränsen går när det gäller otrohet varierar väldigt mycket från par till par. Jag förstår att hemligheten du bär känns tung och svår för dig. Du undrar om du ska berätta för din man. Det finns inga enkla rätt eller fel i den här frågan.


Psykolog otrohet

De har uppfattningen att man tillsammans ska ta sig an alla problem, även en otrohet. Men ofta är det en reaktion på att man saknar något i förhållandet man är i. Det kan till exempel vara att man tappat närheten, slutat prata med varandra och tappat nyfikenheten på varandra. Kort sagt: Att man inte får viktiga behov tillgodosedda, säger Eva Rusz som är psykolog och parterapeut.


Psykolog : Mobilen har gjort otrohet lättare Hemliga sms, fingeravtryckslås och en telefon som alltid placeras med displayen nedåt. Våra smarta lurar ger nya möjligheter att upprätthålla dolda kontakter. Vilka konsekvenser har otrohet ? Som vi nämnde ovan är lojalitet en av grundpelarna i ett starkt förhållande. Att bryta mot denna sätter därför förhållandet i gungning.


Många förväntar sig att trohet skall vara något lätt - i synnerhet för partnern! Bakgrunden är ibland komplicerad under ytan, och en vanlig upptagenhet hos den förfördelade parten är att kunna förstå den som varit otrogen. Begå inte otrohet av hämnd bara för att ge igen på din partner. Känner du hur det liksom spritter i kroppen?


En del par har som överenskommelse att absolut berätta, allti oavsett. Våren är här, känslorna bubblar och benägenheten till att vara otrogen ökar då förståndet loggar ut. Vi erbjuder parterapi för er som brottas med utmaningar som kommunikationssvårigheter, konflikter, sexuella problem, otrohet eller en upplevelse av att ha förlorat närheten till varandra. Parterapi hos psykolog enligt metoden IBCT.


Psykolog otrohet

I stället för att konfrontera partnern om problemen, så väljer man att gå andra vägar. Den som är otrogen kan till och med hoppas på att bli upptäckt. Spänningsotrohet Denna otrohet kommer av en annan anledning. Min sambo och jag har haft ett seriöst förhållande i drygt nio år.


Vill fortsätta trots otrohet. För två veckor sedan fick jag reda på att han har en relation med en kollega. Har erkände direkt när jag ställde honom mot väggen.


Och vilka tankar som väcks inom oss beror förstås på våra erfarenheter och referensramar, vilka miljöer och situationer vi befinner – och har befunnit – oss i. Psykologen Lasse Övling möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal. Ett meddelande på vår partners mobiltelefon. Ett fotografi eller en otvivelaktig ledtråd om att personen du älskar varit otrogen. Hur bör du reagera vid en otrohet ? Psykologer säger att en intressant aspekt hos människor är att vi är besatta av att förstå allt.


Det förtroende du gett din partner har plötsligt och oväntat gått förlorat. Många är otrogna för att de inte kan vara ärliga med sin partner att de vill ha ett öppet förhållande. Oavsett anledningen är det den som varit trogen och som nu har svikits som lider mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg