onsdag 22 november 2017

Bok med redaktör

Bok med redaktör

Alltid ett aktuellt urval av böcker - Köp dina böcker hos Akademibokhandeln! Referenser med redaktör följer samma regler som referenser med författare. Men för verk med en omfattande redaktion är det tillåtet att skriva huvudredaktörens namn följt av et al. En del böcker är samlingsverk där det finns en eller flera redaktörer som ansvarar för sammanställningen och urvalet av texter.


Bok med redaktör

De olika kapitlen har olika författare. Vill du hänvisa till ett specifikt kapitel se under fliken Kapitel i bok med redaktör. Det är författaren av kapitlet och kapitlets titel som du refererar till och som du skriver främst i din referens.


Därefter följer I och hela referensen till den bok kapitlet finns i. En sådan bok kallas ofta för antologi eller samlingsvolym. Den eller de som sammanställer boken benämns redaktör (red.), på engelska editor (ed.) OBS! I själva boken , dock, så är det flera olika författare. Varje kapitel har alltså sin egen författare.


Hur ska jag göra referens till det här på rätt sätt? För verk som inte har författare men redaktör se 2. En eller flera redaktörer och för författningssamlingar se 2. Författningssamlingar. På slutet lägger du till e- bok.


Exempel: Bowen, Natasha K. Structural equation modeling. New York: Oxford University Press. National treasures of Georgia: art and civilization through the ages. Samma information ska finnas med som för tryckta böcker , se exempel ovan. Samma sorteringsregler gäller för böcker med redaktörer , och när organisationer och myndigheter är författare.


Högskolebiblioteket i Skövde. APA-stil utifrån 7th ed. En redaktör för en litterär tidskrift måste ha en gedigen känsla för kvalitet och näsa för nyheter. Varken journalistens änka eller Samakals redaktör uppges vara nöjda med straffet.


Under min tid som redaktör i SvD brukade han höra av sig när han ville debattera fackliga och publicistiska frågor. Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Det är redaktören som i nära samarbete med författaren eller översättaren svarar för den närgångna granskningen av texten för att hitta språkfel, faktafel och brister i logik och konsekvens. Hannes bor i Vasastan med sambo och har två vuxna, relativt utflugna döttrar från ett tidigare förhållande.


Bok med redaktör

Boken är en enkel och överskådlig följeslagare, som studerande vid sjuk­sköterske­programmen kan återkomma till genom hela sin utbildning. Dags för uppsats vänder sig främst till studenter på grundläggande nivå samt till deras handledare. Boken kan med fördel även användas av yrkesverksamma i samband med vårdutvecklings­arbete.


Chatta med en bibliotekarie, vid refererandet är det viktigt att man skiljer på sina egna tankegångar och författarens. Svensk poesi kapitel i svensk bok med redaktör närmare 2poeter och 6dikter, dette er en unik samling kjente og kjære dikt, blockcitat görs om citatet innehåller flera meningar. Varje publikationstyp är också försedd med en referensmall, där de bibliografiska detaljerna i referensen är specificerade. Ofta skriver författaren var sitt kapitel som sedan sammanställs av en eller flera redaktörer.


Bok med redaktör (antologi). Har du endast använt dig av ett kapitel i boken ska detta skrivas enligt kapitel i böcker. Om en bok har accepterats för publicering kan den dock tas med i referenslistan, även om den ännu inte kommit ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg