tisdag 14 november 2017

Äta i prag

Boka pålitlig transfer från Prags flygplats. Få gratis karta och stadsrundtur. Ett pris till alla hotell i Prag. Gratis minivan-uppgradering. Lågpriser på hotell i Prag.

Vi jämför hotell priser från webplatser med hotellbeställningar. Vi förhandlar så att du slipper. Prag , Tjeckien: Se TripAdvisor-resenärernas omdömen om restauranger i Prag och sök efter kök, pris, plats och så vidare.


Till knödeln serveras surkål eller någon råriven rotfrukt, ibland morot. Vill man äta traditionell mat bör man göra som tjeckerna själva och äta på en pub. Zizkov är ett exempel på ett område fyllt med bra tjeckiska pubar.


Ta tunnelbanan till Florenc och vandra runt så hittar du snart någon pub som passar dig. Här ska du äta tjeckiska klassikern Chlebicky i Prag Den traditionella öppna smörgåsen chlebíčky är en tjeckisk specialitet som brukar serveras på födelsedagsbjudningar och vid jul.

På senare år har smörgåsklassikern genomgått en pånyttfödelse, och du får inte besöka Prag utan att testa den. Det finns inget att klaga på, menyn, servicen och atmosfären ingenting annat än utmärkt. Du kan äta bra här välidgt billigt, eller också mycket dyrt.


Det du skulle betala för en standardmåltid i närliggande Wien skulle köpa dig en bankett i Prag , om du väljer din restaurang listigt. Carl Rüster, författare till guideboken Mitt Prag , tipsar om sju krogar, kaféer och restauranger i Prag som är värda ett besök. Han berättar även om hur man gör när man besöker en traditionell tjeckisk krog.


Prag är ett optimalt weekend-resmål om du vill kunna äta som en drottning utan att ruinera dig. Här äter du en lyxig trerättersmeny för 1kronor, eller fikar en perfekt cappuccino för under 20-lappen. Trots att priserna inte är riktigt lika låga som de var förr så ligger prisindex just nu på om man Stockholm är hundra. Så med andra ord kan du verkligen kosta på dig att äta en riktigt god middag här i Prag.


Generellt så blir priserna högre ju närmre turistområdena du kommer. Ta del av våra tips med restauranger i Prag. Matkulturen i Prag står högt i kurs och maten som serveras på stadens restauranger är inte bara god att äta , den är prisvärd också! Priset kan dock skilja sig rejält åt mellan olika restauranger så håll ögonen öppna. Det enda som kan vara lite tråkigt är att restaurangerna stänger ganska tidigt på kvällen.


Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål. I Forex Banks Semesterindex över de billigaste storstäderna hamnar Prag på 18:e plats i listan över vilka städer som är billigast att besöka.

Det finns tusentals restauranger i Prag och priserna för en måltid är i allmänhet mycket låga. Men prisskillnaderna är också stora mellan de finare och enklare restaurangerna. Här finns restauranger som representerar nästan hela världen. Om att äta i Prag gott? U Dvou Kocek: i denna restaurang för euro kan du beställa en veprevo knä eller traditionella pålägg av stekt anka, rökt fläsk, nötkött och grönsaker.


Om du beställer en Ceska Basta, då denna maträtt kommer att tillfredsställa hunger konsumentens 3. Lämnar man gamla stan och tar sig över floden till Holesovice hittar man trevliga ölstugor och bra. Prag - Seat24: U Houbare,Dukelskych Hrdinu 30. Jag är inte riktigt inne på den tjeckiska traditionella maten (soppa i bröd och sånt) men det finns väldigt mycket bra restauranger. Att bara ta någon längs gågatorna brukar visa sig vara ett bra val, standarden är generellt hög som sagt. Hej, har inte själv varit där, men kompisar till mig sa att det var riktigt billigt att äta på restauranger i Prag , undvik bara det absoluta centrum.


Turisterna älskar staden, med all rätt, och invasionen har blivit därefter. Knegarkvarteren i Holešovice har inte samma omedelbara skönhet som gränderna i gamla stan och har därför till stora delar kunnat leva vidare under turistradarn. Till upplägget kan Budapest påminna om Prag , båda tudelade städer av en flod.


Men Budapest är betydligt mer utspritt och inte lika välmående - här finns ett enormt behov av fasadrenoveringar. Staden är sliten, men ändå i stora delar väldigt vacker med en sorts bedagad charm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg