onsdag 29 november 2017

Döden dikter

Döden dikter

Du som till slut hinner upp oss alla. Nog hinner du hålla din häst vid grinden. Tillåta oss säga adjö. Det skulle hjälpa oss mycket om vi fick vinka i fönstret. Behöver du förslag för dikter om döden ? Då har du kommit till rätt ställe.


Döden dikter

Vi har samlat flera texter som kan passa til en begravning. Kolla också: Kondoleanskort – Citat om sorg och dö – Dödsannonser dikter. Visa ditt deltagande med kondoleansblommor – Här hittar du bra erbjudanden. Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst. För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter.


Hälsningstexter till sista avskedet, begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minnesverser vid dödsfall, textförslag till begravningsannonser, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, minnesverser för begravningen och minnesor dikt om sorg, dikt om döden, dikter sorg dö deltar i. Döden betyder ingenting. Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum. Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.


Kalla mig vid mitt vanliga namn. Tala till mig sådär som Du alltid gjort. Ditt tonfall, Håll sorgen borta från Din röst. Sluta inte skratta åt våra gemensamma små skämt. Jorden skall minnas dig så som den minns gräset och skogarna, det.


Var du döden förklädd till livet efter detta? Han kropp var svarvad och muskulös, Hans vingar så vackra och ljusa. En dödsängel vid min sida som viskade trygga lugnande ord. Som förmanade mig att ta tabletterna.


Döden dikter

Lockelser till att fördärva det jag kämpat för och byggt upp. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind.


Du blir förtrollad av stillheten som omger dig. Du får en styrka till låns för en sekun när Du möter den döda blicken i din sons ögon. Ditt förstånd har slutat fungera i rädsla för hur Du skall reagera. Efter döden Hur känns det, när man får vingar, då man är dö säg, mor? Först kröker ryggen på sig, den växer så bred och stor.


Sen blir den tyngre och tyngre. Det är som man bar ett berg. Det rister och det brister i revben och kotor och märg. Så rätar den upp sig med ett ryck och bär allt, allt. Letar du efter dikter om döden ? Vill du publicera dikter om döden ? Han står i livets medelpunkt och blåser ut din fackla.


Sen är det inte någonting - du slumrar grönt och fagert och glömmer alla bittra sting och sår som livet gav. Dan Anderssons dikter kretsar ständigt runt de stora livsfrågorna - kärleken och döden , lidandets mening, synd och skul Guds existens, den sociala nöden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg