onsdag 15 augusti 2018

Ryska ubåtar i sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! En säker ubåtsobservation gjordes då den ryska ubåten U-13 gick på grund i Gåsefjärden utanför Karlskrona.


Från och med den tidpunkten skulle Sovjetunionen aldrig kunna förneka att de spionerat i svenska vatten. Ubåten utpekades av media och av regeringen som en spionubåt, som dessutom bekräftade tidigare misstankar om ryska. Ryska medier rapporterar att färden är en rysk kraftuppvisning mot Sverige och övriga länder i regionen.

Det finns ett sådant tonläge, säger Johan Norberg, säkerhetspolitisk analytiker vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI. Vi har tittat på de här bilderna och då kan man bland annat se namnet på ubåten , men även på konstruktionen på ubåten , säger Jesper Tengroth vid Försvarsmaktens informationsavdelning. Ryska ubåtar och ryskt spionage mot Sverige. Invandrarfientlighet i Skåne. En västtysk källa har berättat att de svenska och sovjetiska regeringarna gemensamt beslutat att släppa ut en ubåt från Hårsfjärden.


Han berättade också att en rysk medborgare under julen besökt en svensk i Örebro-området. Professor Logachev lyder direkt under den ryska regeringen och är utrustad med en hangar för mindre ubåtar enligt fartygsbeskrivningen. I natt var fartyget i höjd med Skåne - i närheten av holländska stridsfartyg.


Skadade ryska u-båtar.

Göran Frisk är också helt övertygad om att det är en rysk u-båt som jagas i Stockholms skärgård. Vi kan dem utan och innan – av mängder av skäl. Vi vet precis hur det funkar, sade Göran Frisk. Den svenska ubåten Neptun skickade först ut prejningssignaler och försökte sedan lägga sig i vägen, men bogserbåten väjde undan och fortsatte färden in mot U 137.


Ubåten Neptun försökte genskjuta den och fartyget vek av västerut mot Karlshamn. Neptun jagade efter men hann inte ifatt den snabbare bogserbåten. Ubåten förliste på svenskt vatten under första världskriget, och en utredning visade att den troligen inte skulle kunna gå att bärga.


Men nu meddelar den ryska ambassaden att man hoppas kunna bärga vraket tillsammans med Sverige. Ryska marinens ubåtar liksom ytfartyg utför sina uppgifter i världshaven enligt plan. Det har inte inträffat några nödsituationer än mindre olyckor med ryska marinfarkoster, sade talespersonen enligt den ryska nyhetsbyrån Itar-Tass.


Bakgrunden till uttalandet är att Svenska Dagbladet under lördagen uppgav att det skulle finnas en. Med sina 1meter får inte ubåten plats i nya Ullevi – något som saknar motsvarighet i den svenska flottan. Vi har ju ubåtar , men det här är ju en ubåt som är av det större slaget, och det har inte Sverige , säger Jesper Tengroth. Ubåtens propellrar drivs av två stycken kärnreaktorer.


Nu kommer den ryska megaubåten ”Dmitrij Donskoj” – som kan bära 2kärnvapenspetsar – på ett unikt besök i Östersjön. Totalt byggdes tre fartyg i klassen. Det rapporterar Barents Observer.


HMS Gotlan HMS Halland och HMS Uppland.

Dessa fartyg är än idag bland de bästa konventionella ubåtarna i världen vad gäller uthållighet, vapenverkan och smygförmåga. Och det är inga små vingar. Enligt ubåtsexperten H. I Sutton, så är de cirka meter långa – vilket i utfällt läge ger ubåten ett vingspann på runt 1meter.


Varför den ryska skapelsen har vingarna är dock oklart. Det är större än vad flygplan någonsin haft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg