torsdag 1 december 2016

Utflykter på korfu

Sök och boka hotell online. Lågpriser på hotell i Korfu stad. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Vi förhandlar så att du slipper.

På de flesta resmål kan du förboka dina utflykter redan hemma. Det gör du antingen här eller via vår app – oavsett om du reser med Apollo eller inte. Vill du vänta med att boka dina utflykter tills du är nere på resmålet går det givetvis också bra! Då är det enklast att boka utflykten direkt via din reseledare.


Dykning på Korfu – både för nybörjare och erfarna. Det kristallklara vattnet vid Korfu bjuder in till dykning. På den här utflykten får du som nybörjare lära dig grunderna i sällskap av experter som berättar och visar hur det går till.


Efteråt är det dags för dykning i öppet vatten där din skicklighetsnivå avgör djupet.

Missa inte Korfu stad säger jag bara. Det finns massor att titta på och det är mysigt att sitta på kaféerna nere oå kafégatan. Det finns en jätte mysig restaurang som vid ett torg, jag tror att den heter Pepiritsa, tänk på att portionerna i grekland ofta är enorma, det brukar räcka med en förrätt.


Korfu har många fina stränder, sandstränderna hittar du på västkusten medan öskusten har mest klapperstensstränder. Alla stränder är mer eller mindre långgrunda och passar bra för barnen. Det blåser mer på västkusten, vilket kan föra med sig lite vågor.


Imorgon eftermiddag åker jag och min pojkvän äntligen iväg på vår kärlekssemester. Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din upplevelse, för att förbättra säkerheten på webbplatsen och för att visa dig personanpassade annonser. Klicka här för att läsa mer eller kontrollera dina inställningar. Genom att klicka på eller navigera på webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. I Korfu stad finns också många mysiga kaféer att välja på , och här hittar du också några av öns bästa restauranger.


Väljer du att bo på någon annan ort på ön, så är det ett måste att åka till Korfu sta gärna flera gånger under din vistelse, för att insupa den sköna atmosfären. På eftermiddagen kan du själva ströva omkring i staden tills det är dags att åter bege sig hemåt med båten. Vill du se mer av Korfu , och det allra bästa av Korfu , är det här en perfekt utflykt för dig!


Utflykten startar med en guidad tur på cirka minuter genom pittoreska Korfu Stad. I norr och väster hittar du flest sandstränder, medan stränderna på östkusten främst består av klappersten. Kassiopi, ligger vid fiskebyn med samma namn, ungefär tre mil norr om Korfu stad.


Långt upp i de otillgängliga bergen på norra Korfu ligger spökstaden Perithia.

Staden gömdes här på medeltiden för att undvika härjande pirater och blev snabbt den rikaste på ön. I dag bor bara en handfull personer kvar och de flesta husen är ruiner (eller är på väg att bli det). Utforska högtiderna på Korfu på en privat, personlig rundtur.


Läs riktiga recensioner - boka nu! Välj mellan halv eller hel dag alternativ och anpassa din egen resplan. Populära platser inkluderar Glyfada, Barbati och Marathias stränder, Achillion Palace och Kanoni. Foodies kan skapa en smakprov eller ta en shoppingtur på ön.


Ta en privat rundtur på Korfu under din kryssningstid på kryssningsfartyg eller på ön. En privat guide plockar dig upp från din utvalda plats som visar dig Korfus höjdpunkter på bara fyra timmar. Besök Paleokastritsa, en av de vackraste byarna i Greklan och utforska UNESCO: s världsarvslista i Gamla stan Korfu. På Korfu har arkitekturen formats under 4år av venetianskt styre och sentida ockupation av både Frankrike och England. Här bor vi fyra nätter och under våra vandringar hittar vi fram till små ensligt belägna grekiska tavernor, både i bergen och invid havet.


Korrissionsjön på Korfu med sina fåglar och sandstränder i västerläge. Inne på Nikis taverna åt vi också ofta. Här provade vi något som kallades bekris mezes, en kryddig, ugnsbakad gryta av fläskkött, grönsaker och starka korvar.


Det hade vi aldrig ätit förut, men det var urläckert! En kväll var det BBQ evening på restaurang Sea Breeze. Gambia bjuder på vackra, intressanta och varierande saker att göra i Gambia. Här finns mer utflykter än vad som hinns på en vecka och massor med vardagsliv att ta del av.


Jag bjuder på mina tips på saker att göra i Gambia. Jag välkomnades till The smiling coast av många människor under veckan. Guld och silver, silversmedar gör skålar och brickor i gammal grekisk och venetiansk design. På Voulgáreos Street nära Liston hittar du silver i Korfu stad.


Läder, handväskor, sandaler, plånböcker och bälten är bra köp i Korfu stad och på Pantón Street finns många kreativa designer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg