fredag 9 december 2016

Kristen själavård stockholm

S:t Lukas själavårdsutbildningar erbjuder fortbildning och fördjupningskurser i själavård för dig med själavårdsuppdrag inom kyrka eller samfund. De flesta kurserna vänder sig till dig som anställd men det finns också kurs för sig som är ideell, volontär eller förtroendevald. Omsorg om fattiga och sjuka i församlingen har ända från apostolisk tid varit en kristen dygd.


Dit hör att vi anlitar bra läkare – oavsett om dessa är kristna eller inte. Vissa problem kan dock uppstå just när det gäller modern psykoterapi, eftersom den ibland riskerar att komma in på området för kristen själavård.

Själavårdsutbildningen är en distansutbildning på deltid om själavård i församling och samhälle. Utbildningen vänder sig till dig som vill fördjupa dig i ämnet själavård och som har någon erfarenhet av själavårdssamtal. Ny terapi för kristna – på internet Svenska forskare är först i världen med en skräddarsydd internetterapi för kristna som lider av stress, ångest och oro. Vi hoppas att vi genom att göra en psykologisk behandling anpassad till kristna ska kunna hjälpa människor som har det svårt, säger teologen Jan Byström. Du behöver inte vara kristen eller medlem i Svenska kyrkan och det kostar.


Stockholms stifts biskop har inte plockat bort kors i. Gud har skapat hela universum, allt från planeter och galaxer till minsta lilla växt och blomma här på jorden och, inte minst viktigt, de unika personer som är du och jag. Det är svårt att beskriva hur Gud är, men vi kristna tror att han är fullkomligheten, han är sanningen och kärleken.

Inom Gud finns relation, rörelse och utgivande. Kristna själavårdsinstitutet. KRIS erbjuder först och främst samtalsterapi till enskilda, par och familjer. Det finns ett utbud av olika kurser som handlar om att se om sig själv och andra. Det finns också särskilda kurser för par i de olika faserna av en relation.


Inom stiftelsen finns ett antal själavårdsmottagningar belägna på ett flertal orter i Sverige. Initiativet till att bilda en förening togs inom frikyrkliga arbetarkretsar. Här söker du efter böcker och andra medier.


Om vad som skiljer denna från självisk gemenskap o om förhållandet mellan det enskilda o det gemensamma andaktslivet. Under alla år har kyrkan arbetat och verkat för att berätta om Jesus, hjälpa de utsatta i vår stad och vara ett andligt hem. Vi har samlat information om vår kristna tro under ett tak.


Här kan du lära dig om bibeln, våra kristna högtider och de olika kyrkorna. Vi möter alla omständigheter i livet, stora som små saker som vi behöver prata om, som någon behöver be för och där vi får känna att vi inte står ensamma. I Citykyrkan har vi flera olika forum där du kan få hjälp och stöd. Kungsholmskretsen var ansluten till Sällskapet för befrämjande av kyrklig själavård.


Enligt kretsens stadgar var dess uppgift att stödja det frivilliga församlingsarbetet inom Ulrika Eleonora (Kungsholms) församling som krävde samarbete mellan församlingens präster och aktiv deltagande lekmannakrafter som verkade för söndagsskola, ungdomsverksamhet, diakoni, bibelsamtal.

Svenska kyrkan förstås har ett kristet perspektiv, utgår allt arbete med militär själavård från den religiösa mångfald som finns i Sverige, och kyrkan förmedlar gärna kontakt för bekännare av andra religioner. Till själavårdsarbetet hör även krisstöd samt etik- och moralfrågor. Temple means people should come, people should learn the science of God. På kåren kan jag få själavård. Någon som vill lyssna och samtala runt det som finns på insidan.


Tillsammans finna lösningar på det som känns svårt i livet. En viktig del i kåren är att be tillsammans. Samtala om hur jag kan växa som kristen. Köpa kristna böcker och litteratur.


Onlinebutik med kristen litteratur och musik. Har även egen import och ett antikvariat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg