tisdag 13 december 2016

Transvestism sjukdom

Sverige använder IC men har nyligen slutat använda diagnoserna ” transvestism med dubbla roller” och ”könsidentitetsstörning hos barn”. Diagnoskriterierna för GI 302. DSM-IV-TR är: En stark och bestående könsöverskridande identifikation. Hälsoliv är Sveriges största hälsosajt. Vi bejakar människors intressen och passioner, guidar, ger senaste nytt och inspiration.


En transvestits sexuella läggning är som hos folk i allmänhet, det finns alla sorter men de allra flesta är heterosexuella. Transvestism har alltså inget med den sexuella läggningen att göra. Behovet av att olika ofta klä sig som och känna sig som det motsatta könet är något man gör för att må bra helt enkelt. Transsexualism stryks från lista över sjukdomar.


I dag lever jag som Pia till hundra procent. Efter att ha levt som Lennart i nästan hela sitt liv är det numera Pia som tar för sig. Det innebär bland annat att transvestism , fetischism, sadomasochism inte längre kommer att diagnostiseras som psykisk sjukdom eller beteendestörning. Huvudartikel: Registrerat partnerskap i Sverige Samkönade par fick rätt att.


Nu har jag suttit och gråtit hela dagen. Min man är bortrest på konferens, och när jag lånade datorn råkade jag se bilder han hade. Jag känner mig så lurad. Efter moget övervägande beslutade min hustru och jag att jag skulle delta i Kanal 5:s dokumentär om transvestiter och transvestism. Det var ett stort beslut att komma ut i TV, men tanken att sluta smyga hade funnits där en längre tid.


Vad hade jag att dölja? Det ledde till att transvestism huvudsakligen började förstås som enbart fetischistisk transvestism. Men, i de flesta västerländska länder blev det allt svårare för kvinnor att agera transvestitiskt på det sättet, eftersom allt fler manliga klädesplagg och accessoarer blev fullt socialt accepterade för dem att bära. Många uppfattar vårdens diagnossystem som en förteckning över sjukdomar men det har byggts upp för att vården ska kunna ta fram statistik över sina insatser. De andra diagnoserna som försvinner är fetischism, fetischistisk transvestism , sadomasochism, könsidentitetsstörning i barndomen och multipla störningar av sexuella preferenser.


Transvestism sjukdom

Hur många TV finns det? Vi är helt” vanliga” ,som Du som läser detta! Men låt oss backa bandet till 50-talets Sävsjö där Nils-Åke växte upp med en äldre och en yngre bror, en pappa som var möbelfabrikant och en genomsnäll och omtänksam mamma. Namnlagens tillämpning ändras så att alla myndiga personer får ha vilket namn en vill, oavsett juridiskt kön.


Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden. Socialstyrelsen avskaffar diagnosen transvestism som en psykiatrisk diagnos. Vårdguiden är en tjänst från Sveriges regioner.


Transvestism sjukdom

Vi finns alltid med dig när du vill må bättre. Dokumentär om Tyska Charlotte Von Mahlsdorf som levde öppet med sin transvestism i det forna Östtyskland bl. Charlotte betydde mycket för HBT- samhället i Tyskland och annordnade träffpunkter för homosexuella i Tyskland. Charlotte var till skillnad från de flesta andra transvestiter homosexuell till sin läggning. Nästa steg måste vara att ta bort transsexualism, som inte är en psykisk sjukdom , utan ett medfött fysiskt fenomen, som bör bejakas.


Vi i SVEDiMF (Svenska delfin-i-människokropp-förbundet) känner att vi är delfiner i människokroppar, och tror att detta är en medfödd känsla hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg