måndag 5 december 2016

Grannliv höns

Hönsen ska kunna gå ute varje dag, men de måste kunna gå in för att söka skydd. Använd värmelampa vid minusgrader, så att inte hönsens vatten fryser eller hönsen får frysskador på kam och slör. Höns ska alltid ha tillgång till krossade snäckskal för att få i sig tillräckligt med kalk. Ska hönsen vara i hönsgården hela tiden ställer det högre krav på att den är rejält tilltagen, får hönsen springa lösa titt som tätt behöver hönsgården inte vara lika stor.


Höns älskar att sandbada och på köpet håller de fjädrarna rena och ohyran borta. Många har hönsen lösa när de är hemma och kan hålla koll på både höns och rovdjur och sen i hönsgården när de åker iväg.

Ska hönsen alltid vara i hönsgården ställer det större krav på att den är rejält tilltagen, får hönsen springa lösa titt som tätt behöver hönsgården inte vara lika stor. Härliga höns – det här behöver du veta innan du skaffar egna. Det är enklare än man tror att ha höns.


Förutom goda ägg får du trevliga hjälpredor i trädgården. Kanske är det en motreaktion mot dagens höga tempo och det moderna, stressade sättet att leva. Hur som helst är det tydligt att du nu för tiden inte måste vara bonde för att ha höns och fjäderfä. It has been raining here the whole day, but the sweet pictures of Champi and the Chicken Gang makes me smile :-) Thanks for that! Att skaffa höns är en växande trend i Sverige och i hela världen.


Bor du i ett villaområde finns det dock några saker du bör ta reda på innan du skaffar höns.

Allt du behöver för att komma igång med höns Att ha höns är enklare än man tror – och roligare! Bor du på landet eller har tillgång till trädgård och uthus, är steget inte så långt. Bygg ditt eget hönshus – grannliv. Men ibland är det roligt att skapa själv.


Detta hönshus är som ett riktigt litet hus och tänkt att också vara en prydnad för trädgården. FILDrömmer du om att skaffa höns ? Behöver man verkligen ansöka om tillstånd från kommunen om man vill ha höns Rätt snigel: Läste på ”din sida” att ni kommer att skriva om sniglar i kommande nummer. Under vinterhalvåret behöver de dock lite extra ärme. Tänk att vakna upp till ljudet av pickande höns i trädgården och äta varma ägg till frukost. För dig som går i hönsdrömmar bjuder vi på några bra tips!


Grannlivs veterinärer ger svar. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Jag vill ta hand om alla djur som mår dåligt. Related Posts: Tävla och vinn! Guldboken till alla som älskar släktforskning!


Artisten Martin E-type Eriksson ️ Hedemorahöns = Sant! För oss som älskar glada höns som får leva naturligt och sprätta fritt, ger oss goda ägg och trevligt sällskap i trädgården. Här får fler glädje av hönsen – de som bor och arbetar i gruppbostaden, grannskapet och förbipasserande.


Hönsgården är delvis instängslad men hönsen och tuppen har även tillgång till ett snårigt trädparti invid ett huvudcykelstråk.

Buskar är bra gömställen för höns och ger naturlig skugga. När kylan biter kan det vara bra att se till att vännerna ute i hönshuset har det bra. Inget lär befrämja kreativiteten så som brist på pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg