fredag 9 december 2016

Narcissist mamma

Narcissist mamma

Favoriten kommer att försvara mamman och indirekt föra våldet vidare genom att leta efter orsaker att skylla syndabocken för mammans agerande. Favoriten kan också själv direkt ta på sig den narcissistiska moderns uppgifter genom att fysiskt misshandla syndabocken så att den narcissistiska mamman inte behöver göra detta själv. Ett upplägg på relationen kan vara att du hela livet har gjort det som förväntas av dig vilket har lett till få konflikter. Ytterligare en konsekvens av att ha en narcissistisk mamma är att barnen kan förneka en eller flera delar av sin natur för att bara försöka visa upp vad deras mamma förväntar sig av dem.


Narcissist mamma

Med tidens gång blir det normalt för dem att förneka eller gömma sig själva. Om du har en narcissistisk mamma är det inte ovanligt att hon varken har aning eller intresse kring vad du tycker om och vad du inte tycker om. Min narcissistiska mamma väljer julklappar som hon vill ha för att sedan kunna låna dem av mig.


Därför blir det ofta knepigt när hon ska köpa presenter till dig. Min mamma är narcissist men lugnat ner sej nu på ålderns höst. Men förlåtit henne har jag inte gjort men jag har accepterat det som hänt och varit. I sin bok Les manipulateurs sont parmi nous räknar den franska psykoterapeuten Isabelle Nazare-Aga upp drag typiska för en narcissist (enligt henne skulle listan kunna göras längre).


Hon hävdar att om personen i fråga (man, kvinna eller barn) passar in på minst av dessa beskrivningar rör det sig helt säkert om en narcissist. Narcissister är experter på att uppvigla, skapa intriger och smutskasta personer som står i vägen för personens stora ego. Här är tecken på att du har med en narcissist att göra, samt hur du ska bemöta densamma. En narcissist tror att alla håller dem väldigt högt – och alla som inte gör det är förmodligen bara avundsjuka.


Karins mamma kunde svänga från att vara rolig och spirituell mamma till elak satkärring på en sekund. Idag vet hon att mamman har en borderlinestörning – men som barn kunde hon bara ana att något inte var som det skulle. Du känner igen mig på hatten”, säger Karin innan vi ska träffas. Började lita på människor. När jag var 30år hittade jag av en händelse terapeuten Monica Emanell.


Och tog in att de ville väl. Som bland annat är har utbildning i hur det är att leva med en narcissist. Det där är mammas liv, och ja, kolla på henne, där vill jag fan inte sitta. Skönt att veta att jag inte är ensam, dock väldigt synd att de e fler som behövt genomlida dedär. Tyvärr så har min mamma inte sökt vård för hennes riktiga problem.


Kommer jag någonsin att duga för min mamma ? Men många av dem kommer till slutsatsen att deras mödrar helt saknade modersinstinkter. Det var först i vuxen ål-der, när Danu själv blivit mamma , som hon insåg vad hon hade utsatts för under sin uppväxt. Jag hade känt till dia-gnosen ett tag, eftersom en av mina väninnor hade en relation med en narcissist , men jag hade aldrig gjort kopplingen till min mamma. Testa om din partner är narcissist , utsätts du för psykisk, emotionell misshandel.


Narcissist mamma

Du är inte ensam narcissister är ofta spännande, karismatiska och lite farliga. Deras charm och känsla för att synliggöra dig kan vara bländande, men det finns också en mindre attraktiv sida som visar sig genom avsaknad av empati ett Dr Jekyll och mr Hyde beteende. Men en narcissist kan också skada och risken för depressioner är mycket större hos narcissister än hos andra framför allt i samband med 30-årskriset. Hur hanterar man en narcissist ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg