onsdag 7 augusti 2019

Körkortstillstånd transportstyrelsen

Allt du behöver veta om att ta B-körkort! Plugga hemma och klara provet! Läs hur du ansöker om körkortstillstånd och förarbevis. Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet.


Om du har en digital brevlåda kommer ditt körkortstillstånd att skickas dit. Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid.

Rapportera synintyg - körkortstillstånd grupp 1. Du som är anställd hos optiker och har genomgått en särskild utbildning får också rapportera synintyg som avser körkortstillstånd grupp 1. Du kan inte använda e-tjänsten utan måste istället fylla i, skriva ut och skicka in blanketten Intyg om synprövning. Du kan snabbt och enkelt skicka in din ansökan om körkortstillstånd med hälsodeklaration för körkortsbehörigheterna AM, A A A, B, BE och traktorkort via vår e-tjänst. Kom också ihåg att om du vill övningsköra privat så måste både du (eleven) och handledaren genomgå en introduktionsutbildning. Ansöka om körkortstillstånd.


Person- och kontaktuppgifter. Behandling av personuppgifter. Om alla krav är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få handledarbeviset.

Körkortstillstånd med Hälsodeklaration. De blanketter som beställs skickas hem till aktuell folkbokföringsadress. Syntestet görs för att du ska få ett synintyg för ditt körkortstillstånd.


Synundersökningen tar cirka minuter och under den mäter vi synskärpa, både med eller utan eventuella hjälpmedel, samt gör en undersökning av synfältet. Det går alltså inte att förlänga ditt körkortstillstånd. Du kan bara beställa en kopia under den tid som körkortstillståndet är giltigt.


Saknar optikern den möjligheten måste en pappersblankett användas. Här kan du beställa en kopia av ditt körkortstillstånd. En sak som dock alla måste göra är att genomgå en synundersökning. Det är standard när du ansöker om körkortstillstånd. Har en fråga om P som säger att du inte får parkera.


Mobil att ha samtal under körning om inte har en i örat som man kan lyssna på. Transportstyrelsen är en statlig enhet. När du har ett giltigt körkortstillstånd får du påbörja utbildning hos behörig utbildare. För att få övningsköra krävs också körkortstillstånd. Spärrtiden ska vara lägst en måna och högst tre år (kap. § körkortslagen).


Under spärrtiden får nytt körkortstillstånd inte utfärdas. Nu när du vet vad ett körkortstillstånd är, vad ett körkortstillstånd kostar, samt vad du behöver för att ansöka om ett körkortstillstånd , tänkte vi nu gå igenom hur du går tillväga för att ansöka om ett körkortstillstånd.

Vid tidpunkten för den olovliga körningen innehade personen ett giltigt körkortstillstånd samt giltigt utländskt icke- EES-körkort. När läkaren skriver intyget ska hen beskriva det medicinska tillståndet för att ge en bild av de medicinska förutsättningarna för att klara trafikens krav. Läkaren behöver inte bedöma om personen kan få sitt körkortstillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg