torsdag 1 augusti 2019

Kissflaska kvinnor

Förbrukningsartiklar till sjukvård. Flaska i plast speciellt utformad för kvinnor. Minimerar risken för spill och läckage. Graderad upp till liter.


Pipinette-pottan är framtagen speciellt för kvinnor och tanken är att man ska kunna stå och kissa på ett bekvämt sätt. Därför lämpar de sig också bra efter en operation, då man kan ha svårt att sitta ned. Köpa hjälpmedel med Fritt Val-rekvisition.


Har du en rekvisition från din förskrivare som gäller för detta hjälpmedel, kontakta oss före köp. Flaskan har lock och är tvättbar i upp till grader vilket gör att du enkelt kan rengöra flaskan för att använda den många gånger. Föredrar du engångsurinflaskor så finns även en “ladybag”, vilken är perfekt att använda när du inte har någon toalett i. Pipinette är utformad så att en kvinna ska kunna stå bekvämt och kissa. De kallades fruntimmerspotta och var utformade för att användas stående.


Kissflaska kvinnor

Både Gustavsberg och Rörstrand tillverkade sådana. Uribag urinflaska för kvinnor. Uriwell urinflaska för kvinnor och män. Buckingham Easywipe toatorkare, vikbar i hård väska. Den fans i både mjuk plast och i engångs(lätt ha med i handväskan).


Satt in i trosorna och kissade i, diket sticker ut ur gylfen alltså, det var tänkt att kissa stående. Urinflaska för män som är lätt att använda i sängen. Recept till tonåringar Var är receptet? Du kan inte se recept för barn mellan och år.


Hälsomyndigheten har bestämt att vårdnadshavare inte längre ska. Män och pojkar kan kissa direkt i påsen. Kvinnor och flickor kan använda påsen tillsammans med en Pipinette. Fodra Pipinetten med påsen, så att kudden ligger i botten och påsens kanter hänger utanför. Det genomskinliga höljet på kudden smälter av vätskan.


Påsen kan också träs på hållaren Oval Ring. Det är vanligt att ha besvär med att det läcker urin eller avföring. Det finns bra hjälpmedel och behandling oavsett om besvären är tillfälliga eller om de. Urininkontinens hos män är ofta associerat med prostata som vid BPH (Benign prostatahyperplasi) och post prostatektomi.


Kissflaska kvinnor

Läs mer i expertrådsdokumentet – Riktlinjer för behandling av urininkontinens – på Janusinfo och på Viss om Nedre urinvägssymtom – utredning LUTS och behandling BPH. Vi är många som upptäckt hur bra. Alla kvin- nor som har legat på sjukhus och kis- sat i ett bäcken vet att det knappast går att tänka ut något som är sämre anatomiskt anpassat till en kvinno- kropp. Mendet ändå fanns kvinnor i startfältet. Det faktum att en majoritet av personalen är kvinnor gör enligt hemmet att det kan vara svårt att genomföra avskiljningar.


Många med foglossning har ju svårt att ta sig ur sängen och kissnödig är man ju ofta som gravid. Därför vill jag tipsa er nödiga om Änglapottan. Det är en kvinnlig kissflaska , eller vad man nu ska kalla den.


Kissflaska kvinnor

Om den inte går att få av arbetsterapeuten kan man köpa den på butiken Varsam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg