torsdag 15 augusti 2019

Körkortstillstånd grupp 1

Allt du behöver veta om att ta B-körkort! Plugga hemma och klara provet! Du kan snabbt och enkelt skicka in din ansökan om körkortstillstånd med hälsodeklaration för körkortsbehörigheterna AM, A A A, B, BE och traktorkort via vår e-tjänst. Ansök om körkortstillstånd (grupp ) Beställ hem blankett. Behandling av personuppgifter.


Denna tjänst ska endast användas vid ansökan om körkortstillstånd för grupp (AM, A A A, B, BE och traktorkort).

Här kan du som är legitimerad optiker eller behörig på trafikskola rapportera synintyg för den som ansöker om körkortstillstånd för grupp (AM, A A A, B, BE och traktorkort). Tjänsten kräver e-legitimation. Om du så vill övningsköra med bil, moped eller mc ska du ansöka om ett körkortstillstånd för Grupp 1. Tänk på att ditt tillstånd är giltigt i fem år. Du söker körkortstillstånd för en hel grupp behörigheter.


Grupp omfattar behörigheterna AM, A A, B, BE och Traktor. Om du endast vill ansöka om att bli prövad för vissa av behörigheterna i gruppen , kommer ditt körkortstillstånd bara att gälla för dessa. När du ansöker om körkortstillstånd kommer du även få välja vilken behörighet tillståndet ska gälla.

Det smartaste är att ansöka om ett körkortstillstånd som gäller alla behörigheter i den s. AM (EU-moped), A (motorcykel) och B (personbil och lätt lastbil) samt några andra behörigheter. Blanketten används för att skicka in intyg om synprövning för körkortsbehörigheterna AM, A A A, B, BE och traktorkort ( grupp I). Spara på papper och porto. Du som är legitimerad optiker eller behörig på trafikskola kan snabbt och enkelt skicka in intyget via vår e-tjänst. Du kan betala din ansökan om körkortstillstånd direkt via din Internetbank , med betalkort eller vänta på att Transportstyrelsen skickar hem ett inbetalningskort till dig.


Körkortstillstånd med Hälsodeklaration. De blanketter som beställs skickas hem till aktuell folkbokföringsadress. Här kan du ansöka om körkortstillstånd när du vill att det även ska gälla för tyngre fordon,.


Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet. Om du har en digital brevlåda kommer ditt körkortstillstånd att skickas dit. Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid. Massor av viktiga tips som hjälper dig med ditt körkort!


Riskettan (del ) Halkbana (del 2) Proven. Teoriprov Uppkörning Fråga förarprövare Provstatistik. Om du har ett körkort i grupp och ansöker om körkortstillstånd för ett körkort i grupp (buss eller lastbil), behöver du alltid lämna in blanketten Läkarutlåtande om körförmågan (F122).


Blanketten Läkarutlåtande som hör till ett medicinskt specialområde (F127) godkänns inte som bilaga till ansökan om körkortstillstånd. Blanketter som beställs skickas hem till aktuell folkbokföringsadress.

Det tar tre till fem arbetsdagar tills att du har blanketterna i din brevlåda. Ansökan körkortstillstånd Nedan finner du en länk som går till Transportstyrelsen där du kan göra din ansökan direkt på hemsidan. Vi hjälper gärna till med syntest och rapporterar in densamma till transportstyrelsen elektroniskt. Du kan inte förlänga gilltighet på ditt körkorttillstånd.


Du måste alltså klara körkortsprovet inom denna ti annars får du ansöka om ett nytt körkortstillstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg