måndag 26 augusti 2019

Skyddat boende hedersrelaterat våld

Fina erbjudanden på hotell i hela världen. Köp online och välj om du vill hämta i varuhus eller få hemleverans. Handla online till toklåga priser. BAUHAUS - När det måste bli bra!


Skyddat boende hedersrelaterat våld

Vi har spetskompetens inom hedersproblematik och våld i nära relationer. Madickengården bedriver skyddat boende och familjehemsverksamhet som tar emot individer utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck och är Sveriges enda skyddade boende som har specialiserad kunskap om målgruppen personer med intellektuell funktionsnedsättning som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck. Mannegården och Malvahemmet är placerade i olika delar av landet för att kunna erbjuda alternativ utifrån hotbild. Skyddat boende för tjejer som utsatta för hedersrelaterat våld. Kruton tar emot akuta och planerade placeringar i en skyddad miljö.


Den som utsätts för hedersrelaterat våld har samma möjligheter som alla andra att vända sig till socialtjänsten för att ansöka om stöd och skydd mot fortsatt våld. En vanlig insats som beviljas är skyddat boende. Vi tar emot både ensamstående och föräldrar med barn. Vi arbetar på uppdrag av socialtjänsten och vårt upptagningsområde är hela landet.


Skyddat boende hedersrelaterat våld

Vi erbjuder skyddat boende i form av HVB-hem, stödboende och familjehem. Skydd kan ges i form av familjehem, särskilda HVB-hem för denna grupp eller via öppenvård i skyddslägenheter. Stöd och särskilda insatser inom ramen för skyddet av kvalificerad personal med god kännedom om gruppens problematik. Från skyddat boende till eget förstahandskontrakt inom månader. En grupp som vi har stor erfarenhet av är hedersrelaterat och då i synnerhet mamma med flera barn.


Vi har flera stora lägenheter där vi kan ta emot större barnfamiljer. Kriscentrum boende heder är ett skyddat boende för unga kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld och behöver skydd. Vi vill beskriva begrepp som våld i nära relation, hedersrelaterat våld eller problematik, förföljelse, gängrelaterad eller kriminell hotbild samt annan våldsutsatthet eller hotbild. Vi vill också beskriva det stöd och hjälp man kan få, exempelvis skyddat boende , samt hur man kan utreda, kartlägga och förebygga risker kring fortsatt hot och våld. För närvarande erbjuder vi kvalificerade jour- och familjehem.


Vårt boende kommer att vara mer än ett skyddat boende. Om den våldsutsatta behöver stöd och hjälp i ett skyddat boende , bör boendet ha tillräcklig bemanning och tillräckliga skyddsanordningar för att kunna erbjuda skydd mot hot, våld och andra övergrepp. På Villa Ljungbacke tar vi emot flickor och kvinnor i ålder år till år.


Det boende som erbjuds den våldsutsatta bör vara lämpligt för eventuellt medföljande barn oavsett ålder och kön. Om oss: Vi är specialiserade på hedersrelaterat våld och förtryck. Det finns möjlighet att ta med husdjur till våra skyddade boenden. Vår verksamhet omfattar utöver skyddat boende även HVB, jour- och familjehem, stödboende och öppenvård.


Skyddsplaceringar i kollektivt boende. Skyddade boenden med dygnet-runt bemanning avsedda för kvinnor över år i behov av skyd till exempel till följd av våld i nära relation eller hedersrelaterat förtryck. Om du blir utsatt för våld i nära relation och vill lämna den våldsamma relationen kan du ansöka om skyddat boende hos oss.


I Landskrona stad finns ett Kvinnohus som drivs av kommunen. Det är ett centralt beläget skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och deras barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg