onsdag 7 augusti 2019

Kontakttolkutbildning arbetsförmedlingen

Kontakttolkutbildning arbetsförmedlingen

Det gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. På kontakttolkutbildningen utbildar du dig till professionell kontakttolk och har hela samhället som arbetsplats. Utbildningen vänder sig till dig som är duktig på både svenska och ett eller flera andra språk.


Kontakttolkutbildning arbetsförmedlingen

Den passar också dig som redan arbetar som tolk men inte har någon utbildning. Kontakttolkutbildningen är ettårig och drivs av både folkhögskolor och studieförbund. Information om aktuella tolkutbildningar inom folkbildningen finns på blitolk. Siten använder cookies och geografisk positionering för att förbättra användbarheten och göra innehållet mer relevant för dig.


Inom många branscher i Skåne är det gott om jobb om man har rätt utbildning. Nu kan du läsa till kontakttolk på Folkuniversitetet. Handledarna är auktoriserade kontakttolkar med lång erfarenhet.


Kurserna innehåller även realia. Här får du hjälp i realiakunskaper och språkkunskaper i både svenskan och i ditt tolkspråk. Vill du börja studera?


Här, på Skolverkets webbplats, får du hjälp. Här finns information om skolor och utbildning och du kan söka bland. Vad är viktigast för dig när du ska välja yrke eller utbildning?


Kontakttolkutbildning arbetsförmedlingen

I Välj och planera kan du göra övningar som hjälper dig att lista ut vilka. Vårt huvuduppdrag är att ansvara för frågor som rör. Myndigheten för yrkeshögskolan bidrar till att försörja arbetslivet med rätt kompetens i rätt tid. Samhällets efterfrågan på duktiga och välutbildade tolkar är stor och det finns mycket goda möjligheter till att skaffa sig en lång yrkeskarriär inom området.


I Sverige ökar behovet av professionella kontakttolkar. Arbetsmarknaden är god för dig som har utmärkta kunskaper i svenska och ett främmande språk. Försöksverksamheten ska dimensioneras för ca 1utbildningsplatser fördelade på två utbildningsomgångar.


I oktober förra året presenterade regeringen ett så kallat åtgärdspaket för att trygga försörjningen, vilket bland annat innebär att man nu vill satsa på yrkeshögskolan för att täcka behovet av fler kvalificerade kontakttolkar. Då kan arbetsträning vara något för dig. Syftet är att du ska få möjlighet att prova på det du är utbildad till, testa på ett nytt yrke eller få arbetslivserfarenhet i Sverige.


Arbetsförmedlingen och behöver arbetslivserfarenhet och referenser för att komma närmare arbetsmarknaden? Introduktion till tolkyrket. På denna kurs får du en introduktion till tolkyrket. Men i praktiken utförs en stor del av uppdragen av lekmän.


Myndigheterna hänvisar till tolkbrist, men deras interna instruktioner. Du kan delta i utbildningen även om du inte är färdig med din SFI-utbildning men du bör ha uppnått A2-nivå enligt Europarådets referensram för språk. Innan antagning får du göra ett inplaceringstest. Det finns ett enormt behov av tolkar just nu, säger Carina Hubertsson på arbetsförmedlingen i Kristianstad.


Hashem Alkharsan har kommit halvvägs. En sammanhållen grundutbildning om två terminer införs fr. Vi utbildar tolkar och översättare och forskar inom översättningsvetenskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg